دسته بندی | روانشناسی و علوم تربیتی |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 45 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 26 |
عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق شکل گیری جنسیت و نقش های جنسیتی
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 26
نظریه های گوناگونی از چشم اندازهای مختلف زیست شناختی ، روان شناختی به تبیین شکل گیری جنسیت و نقش های جنسیتی پرداخته- اند.
1-2- روان تحلیل گری
1-1-2 فروید[1] : معتقد بود که عقده ادیپ[2] برای پسرها و دخترها به صورت متفاوتی عمل میکند،فروید قسمت مذکر را به صورت کاملتری پرورش داده است. ترس پسر از اختگی[3] چنان نیرومند است که او مجبور میشود محبت پذیرفتنی تری را جایگزین میل جنسی به مادر می کند و همانندسازی[4] نیرومندی را با پدرش ایجاد می کند. وی برای بهتر کردن همانندسازی ، می کوشد با تقلید از اطوار فالبی ،رفتارها،نگرشها و معیارهای فرامن پدر ، بیشتر شبیه او شود . فروید نوشت" دخترها نداشتن اندام جنسی را که برای پسران ارزش برابری دارد عمیقا احساس می کنند آنها به این دلیل خود را حقیرتر می دانند و این رشک برای آلت مردی ، منشا تمام واکنشهای زنانه است". بنابراین دختر رشک آلت مردی نقطه مقابل اظطراب اختگی پسر را پرورش می دهد .دختر معتقد است که آلت مردی اش را از دست داده است و پسر می ترسد که آن را از دست بدهد .(شولتس و شولتس[5]،ترجمه، سیدمحمدی ،1385)
فروید بر این باور بود که دختران هم از نظر هویت جنسی و هم از لحاظ درک اخلاقی مشکل دارند زیرا نیاز دختران به داشتن آلت مردانگی (penis envy) مختص به خود ادامه پیدا می کند و از بین نمی رود و از لحاظ اخلاقی نیز چون نیاز قوی برای همانندسازی با مادر وجود ندارد فراخود در دختران به اندازه پسران کاملا شکل نمی گیرد. (گولومبوک و فی وش ،ترجمه،شهرآرای،1378)
بسیاری از منتقدان به فروید دیدگاه او را در زمینه رشد جنسی دختران مورد تایید قرار دادند ، اما استدلال کردند که هر چند حسرت آلت مردانگی ممکن است پدیده ای واقعی باشد اما بیشتر مبتنی بر فرهنگ است تا بیولوژی و نوفرویدیهایی نظیر هلن دویچ[6] ، کارن هورنای[7] و کلارا تامپسون[8] معتقدند که زنان به آلت رجولیت حسادت می کنند زیرا این آلت مظهر قدرت و کنترل در جامعه است و دختران از ابتدای رشد می فهمند که داشتن آلت رجولیت مهم است و دارا بودن آن به معنای داشتن قدرت و کنترل در زندگی است ونداشتن آن فرصتها و خودمختاری را سلب می کند . (گولومبوک و فی وش،ترجمه، شهرآرای، 1378)
2-1-2-هورنای:
هورنای در کل درباره اهمیت سالهای کودکی در شکل دهی شخصیت بزرگسال با فروید موافق بود . با این حال ، آنها درباره جزئیات مربوط به اینکه چگونه شخصیت شکل می گیرد با هم اختلاف نظر داشتند. هورنای معتقد بود که نیروهای اجتماعی در کودکی ، نه نیروهای زیستی ، بر رشد شخصیت تاثیر دارند. نه مراحل رشد همگانی وجود دارد و نه تعارضهای اجنتاب ناپذیر کودکی ، بلکه رابطه اجتماعی موجود بین کودک و والدین او عامل اصلی است.
هورنای با فروید در این نکته که رشد شخصیت به نیروهای زیست –شناختی غیر قابل تغییر وابسته است موافق بود .او مقام برتر عوامل جنسی را انکار کرد، از اعتبار نظریه ادیپی انتقاد نمود و مفهوم لیبیدو و ساختمان شخصیتی فروید ی را کنار گذاشت.
هورنای مخالفت خود را با دیدگاههای فروید در مورد روانشناسی زنانه ابراز داشت، هورنای مخصوصا از عقده آلت مردی فروید انتقاد کرد و معتقد بود که این نظر از شواهد ناکافی به دست آمده است.(شولتس و شولتس ،ترجمه،سیدمحمدی، 1385)
هورنای در اعتراض به دیدگاه فروید بیان میکند : ما نظریه حسادت به آلت مردانگی را براساس روابط زیست شناختی شرح می دهیم نه برحسب عوامل اجتماعی ، در مقابل و بر سبیل عادت حس فرودستی و محرومیت اجتماعی زن را بی درنگ دلیل حسادتش به آلت مردانگی قلمداد می کنیم. اما در دیدگاه زیست شناختی به لحاظ مادری یا قابلیت مادر شدن برتری فیزیولوژی بی چون و چرایی بر مرد دارد .این امر به روشنی و در قالب حسادت شدید پسر نسبت به قابلیت مادری به روشن ترین وجه در ضمیر ناخودآگاه مرد انعکاس یافته است .(هورنای ،ترجمه، سمی ، 1382)
هورنای در مخالفت با عقیده فروید که زنان بر اثر غبطه دستگاه تناسلی برانگیخته می شوند، اظهار داشت که مردان بر اثر غبطه رحم برانگیخته می شوند(شولتس و شولتس،ترجمه، سیدمحمدی ،1385)
Freud- 1
Odipus Comple - [2]
Castration - [3]
Identification - [4]
[5] - Schultz &Schultz
Helen deutsch -[6]
Karen horney -[7]
Thompsonclara -[8]
فهرست مطالب
نظریه و دیدگاه های مختلف درباره جنسیت
روان تحلیل گری
فروید
هورنای
یونگ
چادورا
دیدگاه یادگیری اجتماعی
دیدگاه شناخت گرایان
نظریه طرحواره
نظریه طرحواره جنسیتی
عوامل موثر بر نقش جنسیتی
1- عوامل زیستی
2 -عوامل شناختی
3-عوامل موثر محیطی
- تقویت, تنبیه, پاداش
- خانواده
- اسباب بازی
- معلمین و همتایان
- الگوهای قالبی جنسیتی
اندازه گیری دو جنسیتی بودن
آیا دو جنسیتی بودن بهتر است
گستره عملی پژوهش
پژوهش های خارجی
1 - ارزیابی نقش جنسی وآندروژنی در کودکان: پرسشنامه نقش جنسی کودکان
2-اندازه گیری آندروژنی روان شناختی
3- انتقاد نظری و روش شناختی به پرسشنامه نقش جنسی بم
پژوهش های داخلی
منابع
دسته بندی | روانشناسی و علوم تربیتی |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 61 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 75 |
عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق باورهای غیر منطقی و میزان اضطراب
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 75
بشر در ابتدا امراض روانی را پدیده ای ماورا الطبیعه می دانست و از طریق جن گیری به درمان امراض می پرداخت. مثلا جمجمه را سوراخ می کرد و روح پلید را آزاد می کرد.
بقراط (460 تا 370 قبل از م) با تئوری های تازه خود اساس این علم را پایه ریزی کرد. او مرکز فعالیت های بشر را مغز می دانست و اختلال در آن را سبب بروز امراض روانی می دانست.
تلاشی که از زمان بقراط شروع شده بود به وسیله آریتوس Aritus و سورانوس Soranus ادامه یافت اما با مرگ یکی دیگر از علمای آن زمان به نام گالن Gallen (110-130 ق.م) متوقف ماند.
دانشمندان و حکما حالات نوروتیک را از روزگاران باستان می شناخته اند ملای رومی در مثنوی قصه کنیزکی که دچار سودای عشق شده بود را می گوید که چگونه ناکامی و محرومیت حالاتی از بیماری روانی را در او ایجاد کرده بود. طبیب الهی با پرستش و پاسخ نخست از ممالک شهرها و کوی و برزن نام می برد تا به دیار معشوق می رسد و سپس نام معشوق را جستجو می کند و با تدبیر حکیمانه کنیزک را درمان می کند.
بیانات دانشمندان اسلامی چون بوعلی سینا درباره ادراک، احساس، عواطف که برای تبین آنها از زیر بنای زیستی استفاده های دقیقی انجام شده و متاسفانه به دلیل عدم آگاهی دانش پژوهان مسلمان و یا شاید سهل انگاری آنان نادیده گرفته شده است میدان بزرگی از تحقیق را در این زمینه پیش رو قرار می دهد.
در قرن شانزدهم شخصی به نام وایوز Vives یک قرن قبل از هایز و سه قرن قبل از فروید درباره افکار و تاثیر عواطف بر آن بحث می کرد و این نوشته ها شباهت بسیاری با نوشته های فروید دارد. پاراسلوس Paraceluses و وایر Weyer نیز سعی بر جدائی روان شناسی طبی از الهیات کردند.
در قرن نوزدهم هر چند در زمینه آناتومی و فیزیولوژی اعصاب پیشرفت محسوسی روی داد هنوز توسعه روان شناسی در اختیار فلاسفه ای چون: بیکن (قرن 17) دکارت قرن 18 هابز، مالبوانش و اسپینوزا بود.
در1796 م. ویلیام توک Tuke بیمارستانی در انگلستان ترتیب داد و فیلیپ پینل pinel در قرن 18 ریاست بزرگترین بیمارستان روانی فرانسه را به عهده گرفت و فرایک Fricke در سال 1795 در آلمان گامهایی در همین زمینه برداشت بنجامین راش Rash نیز در سال 1800 در آمریکا به اقدامات مشابهی دست زد.
ظهور مسمریزم Mesmerism در قرن نوزدهم و شناخت هیپنوتیزم در ایجاد پیسکوآنالیز و تئوری های جدید شخصیت تاثیر بسزایی داشت.
شارکو و برنهایم به منظور تحقیق و درمان از روش هیپنوتیزم کمک گرفتند. پیرژانه Jonet نیز با تحقیق در زمینه «از هم گسیختگی شخصیت» به پیشرفت این زمینه کمک کرد.
روان درمانی از سه جریان تاریخی ریشه می گیرد:
1- روش جادوئی برخورد با مشکلات انسانی.
2- روش های تداوی مذهبی.
3- روش های علمی در روان درمانی، (احمد احمدی 1363).
با وجود انکه بشر از دیرباز به نقش سازنده و پر اهمیت روابط کلامی در تغییر طرز فکر، احساس و رفتار آدمیان واقف بوده و همیشه این شیوه را در ترغیب افراد به انجام اموری که مقبولیت اجتماعی داشته است به کار می داشته معهذا باید روان درمانی را به معنایی که امروز در روان شناسی بالینی مطرح است دانشی نوخاسته دانست گرچه پینل در قرن 18 با سعی در شناخت هر چه بیشتر بیماران روحی و ایجاد روابط انسانی با آنان اصول روان درمانی را تا حدودی منظور داشت و با وجود انکه در همان قرن مسمر (Mosmer) پدیده روانی هیپنوتیزم را در درمان بعضی از ناراحتی ها به کار بست. معهذا باید اواخر قرن نوزدهم را سالهای آغاز کاربرد منظم تکنیک های روان شناسی در درمان بیماری های روانی بدانیم. شارکو (Charcot) با کاربرد هیپنوتیزم و بروئر با تشویق و ترغیب بیماران به بیان آزادانه آنچه در درون دارند و فراهم داشتن محیطی که در آن بیمار بتواند بدون بازداری های گوناگون آنچه می خواهد بگوید فصل جدیدی را در درمان بیماری های روانی گشودند. فروید که تحت تاثیر افکار شارکو و بروئر بود و خود نیز مدتی هیپنوتیزم را در موارد معینی به کار برده بود با مطالعه دقیق روش های پیشنهادی این دو و تجربیاتی که خود اندوخته بود مکتب روان کاوی را بنیاد نهاد. نهضت او انگیزه ای بود برای روان شناسان اروپائی و امریکائی که فصول جدیدتری بر کتاب روان درمانی بیفزاید و مکاتب نوینی را پیشنهاد نمایند (اخوت،1335)
همزمان با فروید پاولف به قوانینی که حاکم بر ضوابط پاسخ ها و محرک های محیطی بود دست یافت. او نشان داد که چگونه سگها را می توان در وضعیتی قرار داد که باعث بروز رفتار نوروتیک گردد. پاولف بعدا از یافته های خود در مورد بیماری های روانی استفاده کرد. ثورندایک، واتسون و اسکینر در مورد یادگیری و شرطی شدن تحقیق کردند و قوانین یادگیری و شرطی های عاملی را بیان کردند. و نحوه یادگیری رفتار غیر عادی را بیان کردند. راجرز (Rogers)به مفهوم «خود» توجه کرد و مزلو، نیازهای انسانی را مورد تاکید قرار داد و فرانکل اشکال انسان را نداشتن معنایی در زندگی دانست.
مدل درمان علمی ابتدا بیشتر در پزشکی و به وسیله روان پزشکان انجام میگرفت. ولی از اواسط قرن اخیر در رشته های دیگری مثل روان شناسی بالینی نیز پدید آمد.
روان درمانی به عنوان نوعی درمان برای انواع مختلف مشکلات عاطفی و رفتاری به کار رفت. (احمد احمدی 1363).
در روان پزشکی تعدادی نظریه ها یا الگوها به عنوان مدل برای توجیه رفتار انسان مورد استفاده قرار می گیرند. هر نظریه سبب شناسی، روش درمانی مطابق خود را دارد که بر مدلهای توضیحی اساسی مختلف رفتار مبتنی است. مثلا درمان های بیولوژیک، اساسی بیولوژیک برای رفتار قائل است و مداخله های مطابق آن درمان های بیولوژیک، نظیر پسیکوف فارماکونویژک و الکتروشوک درمانی را در بر می گیرد. سایر درمان ها رفتار را از دیدگاه هائی غیر بیولوژیک می بینند. و مداواهایی مطابق آن به طور کلی اصطلاحاً روان درمانی نامیده می شود. (کاپلان و سادوک 1990).
تعریف روان درمانی
لوئیس ولبرگ (Wolberg, Lewis) یکی از بزرگترین روان درمان گری های جهان در تعریف روان درمانی می گوید: «روان درمانی عبارت است از درمان مشکلاتی که ماهیت عاطفی دارند. این درمان بر اساس روش های روان شناختی و به وسیله یک فرد متخصص که با بیمار ارتباط خاص حرفه ای برقرار می کند و به منظور های زیر انجام می شود:
1- برطرف کردن، تغییر دادن و یا متوقف کردن علائم بیماری.
2- مداخله در الگوهای نابهنجار رفتار.
3- تقویت رشد و تکامل جنبه های سالم و مثبت شخصیت.
(سعید شاملو 1367)
منظور از روان درمانی درمان اختلالهای روانی به کمک تدابیر روان شناختی است (و نه تدابیر جسمانی و زیستی) این اصطلاح شیوه های درمانی گوناگونی را در بر میگیرد که همه معطوف به یاری دادن به بیمار روانی است تا قادر شود رفتار و احساساتش را به گونه ای تغییر دهد که بتواند از شیوه های بهتری برای کنارآمدن با فشارهای روانی و مردمان پیرامون خود بهره گیری کند (تکینسون و دیگران 1983).
مایر (Meyer, N-D) از درمان به عنوان داد و ستد یاد می کند و منظور او تمایل و توجه دو جانبه پزشک و بیمار در جریان درمان می باشد و تاکید می کند که پزشک الزاماً باید خود را از هرگونه توجیه ثابت اجباری که ناشی از عقیده به موازین علمی قبلی و روش های سابق است، پرهیز کرده دیدی کلی داشته باشد، به طور خلاصه می توان نظریه درمانی مایر را به شرح زیر بیان کرد:
- درمان روانی باید متوجه رفتار مداوم فرد در محیط یعنی در زمینه اجتماعی فرد باشد. زیرا نمونه های بارز رفتاری در هر زمان فرضی، نماینده مقطعی از شخصیت است. مفهوم این روش ، موضوع تهیه کامل شرح حال بیمار است.
- درمان باید در اطراف هر یک از سطوح تلفیقی شخصیت که می توان آن را به عنوان مبدا اصلی اختلافهای کلی فرد، تصور نمود، متمرکز باشد (ایزدی 1356)
روان درمانی به عنوان یک تکنیک درمانی در واژه نامه روان پزشکی چنین تعریف شده است:
رسیدن به کششها یا سائق های غریزی واپس زده و دفاعهای فرد در برابر این کشش ها از راه تحلیل تداعیهای آزاد، تفسیر رویاها- هیجان ها و رفتارهای فرد. (Rowe , 1984).
فهرست مطالب
تعریف روان درمانی |
اهداف روان درمانی |
درجات روانی درمانی |
روش های روان درمانی |
بیماری روانی از نظر فروید |
فرضیه ها و مفاهیم بنیادی روانکاوی |
تعریف روانکاوی |
هدف روانکاوی و روان درمانی تحلیل |
هدف روان درمانی تحلیل گر1 |
انسان از دیدگاه مکتب رفتار گرائی |
فرضیه های رفتارگرای |
بیماری روای از دیدگاه مکتب یادگیری |
رفتاردرمانی |
تکنیک های رفتاردرمانی |
رفتار درمانی شناختی |
انسان ازدیدگاه روان شناسی انسان گرایی |
اصول و فرضیه های روانشناسی انسان گرایی |
روان شناسی شناختی |
فرضیات شناخت درمانی |
انسان در نظریه شناختی |
بیماری روانی در نظریه شناختی |
اهداف روان درمانی شناختی |
روش و شیوه شناخت درمانی |
نقش درمانگر درنظریه شناختی |
فنون و اجزا شناخت درمانی |
محدودیت های شناخت درمانی |
نظریه درمانی عقلانی عاطفی (الیس) |
مفاهیم بنیادی نظریه الیس |
نظریه شخصیت الیس |
اضطراب و بیماری روانی در نظریه عقلانی و عاطفی |
تفکرات غیر منطقی |
روان درمانی در نظریه عقلانی عاطفی |
فرایند درمانی |
نقش درمانگر |
اضطراب |
سطوح اضطراب |
خلاصه |
مبانی نظری اضطراب |
نظریه های یادگیری |
نظریه های اصالت وجودی |
نظریه های شناختی |
نظریه های زیست شناختی |
عوامل اضطراب و تنیدگی |
پاسخ های سیستم ایمنی |
پاسخ های شناختی به اضطراب |
دو مورد از تحقیق انجام شده در زمینه این پژوهش منابع |
دسته بندی | فایل های لایه باز و PSD |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | zip |
حجم فایل | 4930 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 1 |
طرح لایه باز برچسب گلاب و عرقیات گیاهی روی شیشه psd
لایه باز
قابل ویرایش
کیفیت رزولیشن 300 مناسب برای چاپ
cmyk
فرمت فایل psd
دسته بندی | فایل های لایه باز و PSD |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | zip |
حجم فایل | 11638 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 1 |
دانلود فایل آماده آگهی ترحیم مادر psd
فرمت فایل psd
کیفیت رزولیشن 300
مناسب برای چاپ
طرح لایه باز آگهی فوت مادر ، ترحیم مادر
لایه باز
قابل ویرایش متون
فرمت فایل psd
کیفیت مناسب برای چاپ
قیمت بسیار مناسب
برچسبها :
طرح لایه باز آگهی فوت مادر , آگهی ترحیم مادر , متن نوشته ترحیم مادر , اعلامیه فوت مادر , طرح آگهی فوت مادر , طرح های آگهی ترحیم, آگهی تشییع , اعلامیه تشییع
دسته بندی | پزشکی |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | |
حجم فایل | 123 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 14 |
در مدت پیکربندی دوباره اجتماعی، تخیل جامعه شناختی پیوند اجتناب ناپذیری میان تاریخ اجتماعی و بیوگرافی برتر شخصی دارد را در نظر میگیرد. ما نیازمند درک اصولی از چشم انداز اجتماعی- پزشکی جدید هستیم، که شامل نظام قشربندی، نهاد اجتماعی یا نهادهای دیگر، طبیعت اجتماعات
دسته بندی | روانشناسی و علوم تربیتی |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 36 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 55 |
عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق سبک اسناد با پیشرفت تحصیلی
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 55
قبل از پرداختن به بحث اسناد تعاریفی چند در این رابطه بیان می کنیم.
هایدر(1958)به نقل از خداپناهی (1379) می گوید که اسناد عبارتست از فرآیندی که افراد بکار می برند تا رویدادها(رفتارها) را به عوامل زیر بنایی آنها پیوند دهند.
تمز[1]و وریشن[2](1997)توضیح میدهند که اسنادها گمانهایی هستند که درباره علل رفتار دیگران و خودمان داریم . این گمانها تأثیر عمده ای در ارتباطات اجتماعی دارند .
بارتال[3] (1978)اظهار می دارد که اسناد استنباطی است که یک مشاهده گر درباره علل رفتار خود یا دیگران بعمل می آورد.
ولفولک (1993) اسناد را این گونه تعریف می کند که اسناد چگونگی تبیینات و توجیهات ودرک موفقیتها وشکست ها می باشد .
تمز و وریشن در مورد این که چرا مردم اسناد سازی می کنند ، توضیح می دهد که عمدتاً ساختن اسنادها به این دلیل است که مردم نیاز به درک رفتار خود و دیگران دارند. فرض اساسی صاحبنظران اسناد براین متکی است که انسان می خواهد درباره ساختار علی محیط خویش هر چه بیشتر شناخت پیدا کند وبداند که چه واقعه ای رخ داده است و این واقعه به چه انگیزه ای قابل اسناد است.
تمز و وریشن (1997) توضیح میدهد که مردم علت رویدادی را جستجومی کنند که آن رویداد توجه آنها را جلب کند ، تأثیر شخصی بر آنها داشته باشد و آن رویداد برای آنها غیر منتظره باشد.
نظریات مختلفی رابطه بین رفتار، شناخت وجنبه های مختلف اسناد ، دلایل اسناد و تأثیر فرآیند اسناد بر رفتار را مورد بررسی قرار می دهند،نظریات اسنادی بر شناخت و ادراک فرد از رویدادها مبتنی بوده و بر این باورند که انسانها بر انگیخته شده اند تا ساختار رفتارهای خویش و رفتار های دیگران را هر چه بیشتر مورد بررسی قرار دهند و نسبت به آنها شناخت پیدا کنند.
نظریه های اسنادی
یکی از نظریه پردازانی که بعنوان پرچمدار نظریه اسناد محسوب می شود هایدر است.هایدر هم در زمینه علتها و هم در زمینه ابعاد اسناد به بررسی و تحقیق پرداخته است.
هایدر (1958)
هایدر برای اولین بار در مورد علل رفتار و رویدادها و درک این علل و توضیحاتی که افراد در این رابطه بکار می برند صحبت می کند. او اعتقاد دارد که انسانها همواره در پی شناخت و ارزیابی محیط هستند . هایدر رفتار را تابعی از عوامل فردی و محیط می داند.
(عوامل محیطی ، عوامل فردی) تابعی = رفتار B[4]=F(P[5],E[6])
هایدر دریافت که اگر چه تببین های فراوانی بر رویدادهای مختلف وجود دارد، اما مناسب است که آن تببین ها را در دودسته عمده و اساسی شخصی (درونی) و موقعیتی (بیرونی) تقسیم کنیم(سابینی ،1992). چنانچه انسان در شناخت و ارزیابی عوامل درونی و بیرونی دچار اشتباه گردد یا تنها یکی از عوامل را مورد توجه قرار دهد دچار خطای اسنادی[7]می گردد. بنابراین اگر عوامل به درستی شناخته نشود و مورد تجزیه و تحلیل قرار نگیرد ممکن است انتظارات غلطی در فرد شکل بگیرد واین انتظارات مبانی رفتار آینده فرد تلقی شود.بدین ترتیب قضاوت ما در یک موقعیت وامکان دگرگونی آن در آینده تا حد زیادی به اسنادما به عوامل درونی و بیرونی بستگی دارد .
(خداپناهی ،1379).
هایدر در یک طبقه بندی عوامل را به سه دسته پایدار و ناپایدار ، درونی وبیرونی و قابل مهار و غیر قابل مهار تقسیم می کند .به فرض کوشش شخصی به عنوان یک عامل درونی و قابل مهار می باشد .در صورتی که کوشش فرد دیگر به عنوان یک عامل بیرونی قابل مهار می باشد ویا توانایی شخص به عنوان یک عامل درونی ، غیر قابل مهار و پایدار توصیف شده است درصورتیکه دشواری تکلیف به عنوان یک عامل بیرونی ، غبر قابل مهار وپایدار در نظر گرفته شده است.
1-themes
2-Variation
3-Bartal
1-behaviour
2-Personal
3-environmental
4-Attribution error
فهرست مطالب
نظریه های اسناد |
سو گیری های اسناد |
اسنادهای اصلی |
ابعاد اسناد |
اسنادها؛موفقیت وشکست |
اسناد وجنسیت |
اسناد وپیشرفت تحصیلی |
منابع فارسی |
منابع انگلیسی |
دسته بندی | روانشناسی و علوم تربیتی |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 50 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 43 |
عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق راهبردهای شناختی و فراشناختی با میزان موفقیت تحصیلی
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 43
امروزه برخلاف گذشته، دیدگاههای حاکم بر روانشناسی تربیتی بسیاری از عوامل و ابعاد یادگیری را قابل تغییر و اکتساب میدانند. یکی از نکات مهم که همواره مورد تأکید شناخت گرایان است آموزشپذیری بسیاری از عوامل دخیل در یادگیری است. شناخت گرایان در آثارشان بر قابل یادگیری بودن خلاقیت، حل مسأله، راهبردهای شناختی و فراشناختی تأکید نمودهاند (بایلز وهمکاران[1] 2001 به نقل از مصرآبادی 1380).
افراد اغلب تصور میکنند که تنها ارائه مواد آموزشی به فراگیران پاسخگوی مسئولیت آنان است. در حالی که این تصور صحیحی نیست و مدرس، معلم، یا مسئولین آموزش باید راه و روش آموختن و یادگیری مواد ارائه شده را نیز به شاگردان بیاموزند (فردانش 1372، ص165).
در فعالیتهای آموزش علاوه بر برنامهریزی و سازماندهی منطقی محتوای آموزشی، باید توجه فراگیران را به اطلاعات جلب کرد و به آنها یاد داد که اطلاعات را در حافظة بلند مدتشان رمزگردانی کنند و زمانی که این اطلاعات را نیاز داشته باشند به درستی آنها را بازیابی کنند. البته جلب توجه فراگیران، به رمزگردانی اطلاعات و فرایند بازیابی آنها همیشه کار آسانی نیست. واقعیت اسفبار این است که اغلب کودکان و بزرگسالان یادگیرندگان ناکارآمدی هستند (بایلد و اسنومن[2]، 1993)
واقعیت این است که هنگامی که ماهیت تکلیف یادگیری تغییر پیدا میکند فقط اندکی از فراگیران به این فکر میافتند که متناسب با این تغییر، روشهای رمزگردانی خویش را تغییر دهند (همان منبع).
یکی از بحثهای مهم مربوط به این است که آیا انجام یا اجرای راهبرد به خواست و نیت خود آگاه نیاز دارد یا نه؟ قائل بودن به خواست و نیت خودآگاه به عنوان یکی از ویژگیهای رفتار راهبردی منجر به رفتارهای زیادی خواهد شد که از زمانهای گذشته به عنوان راهبردی محسوب میشدند و حالا به عنوان غیر راهبردی طبقهبندی میشوند. مثل پردازش خودکار و سطح بالای متن به وسیله خوانندگان خبره، اما راهبردها تقریباً همیشه بالقوه خودآگاه میباشند. مثلاً خوانندگان ماهر میتوانند خواندن را متوقف کرده و در مورد راهبرد مطالعه خود فکر کنند.
همچنین راهبردها به طور بالقوه قابل کنترل میباشد: بعنوان مثال مطالعه کنندگان خبره میتوانند قسمتهایی از متن را که قادر به درک آن نیستند را به اختیار خود دوباره مطالعه کنند. (پریسلی[3] و همکاران، 1980)
در سه دهه گذشته بسیاری از محققان شناختی تحقیقات گستردهای در مورد راهبردهای شناختی انجام دادهاند. قسمت عمدهای از این تحقیقات مربوط به یکی از فرایندهای (تمرین، طبقهبندی و تصویرسازیذهنی) در حیطه محدودة یادگیری (مثلاً یادگیری فهرستی و یادآوری متن) بود. تحقیقات اخیر توجهی به فراشناخت و دانش طرحوارهای نداشت. تا اواسط دهه 70 میلادی مشخص شد که انجام انواع مختلف فرایندهای شناختی نمیتواند برای ارائه یک راهبرد خوب کافی باشد و اینکه متغیرهای راهبردی، فراشناختی و دانش به طرقی پیچیده با هم در ارتباط هستند (براون[4]، برانسفورا، فیزارا، کامبیون، 1983؛ پریسلی، میدل، مک کورمیک، فاوست، میلر، 1985، به نقل از پریسلی و همکاران 1987).
راهبردهای شناختی برای کمک به فرد در دستیابی به هدفی خاص (برای مثال درک یک متن) مورد استفاده قرار میگیرند. تجارب فراشناختی معمولاً قبل و بعد از فعالیت شناختی میآیند. آنها اغلب هنگامی که فعالیتهای شناختی موفق نیستند اتفاق میافتند مانند این شناخت که فرد آنچه را که خوانده متوجه نشده است. این بنبست فرایندهای فراشناختی را فعال مینماید و یادگیرنده تلاش میکند تا این موقعیت را تصحیح کند (رابتس و اردوس، 1993، به نقل از لوینگستون، 1997).
طبق نظر بورکوسکی (1990) پژوهشهای روانشناختی جدید سه یافته مهم را به ویژه در ارتباط با یادگیری دانشآموزان آشکار کردند. اولین یافته این است که دانشآموزان باید راهبردی شوند و برای برقراری ارتباط بین دانش جدید و دانش قبلی به راهبردها بپردازند. یافته دوم این است که دانشآموزان باید بردانش فراشناختی تسلط پیدا کنند و آن را برای کنترل تفکرشان مورد استفاده قرار دهند و یافته سوم این است که دانشآموزان باورکنند که آنها مسئول یادگیری خود هستند (به نقل از سیفرت، هیلر، 1992).
دو یافته اول به حوزة راهبردهای یادگیری مربوط است. دو جنبه از راهبردهای یادگیری وجود دارد: جنبة اول راهبردها به نقشهها یا فعالیتهای ذهنی مربوط است که دانشآموزان ممکن است برای دریافت، نگهداری و بازیابی انواع متفاوت دانش و عملکرد مورد استفاده قرار دهند (ریچنی[5]، 1978).
این راهبردها بطور کلی بعنوان راهبردهای شناختی شناخته میشوند. راهبردهای شناختی ممکن است شامل فعالیتهایی مثل دریافت، انتخاب و سازماندهی اطلاعات، تمرین کردن موضوعات یادگیری، ارتباط موضوعات جدید با اطلاعات در حافظه و نگهداری و بازیابی انواع مختلف دانش بشوند (به نقل از سیفرت، هیلر، 1994) جنبه دوم راهبردها که به یادگیری راهبرد با «یادگیری برای یادگیری»میپردازند راهبردهای فراشناختی نامیده میشوند. راهبردهای فراشناختی، فعالیتهای شناختی از قبیل نظارت، نظمدهی، برنامهریزی و پیشبینی را در برمیگیرند (براون، 1987، به نقل از سیفرت و هیلر، 1994).
[1] Baills & Hall & londs
[2] Snowman
[3] Pressley
[4] Brown
[5]
فهرست مطالب
مقدمه
روشها و تاکتیکهای بسط و گسترش معنایی
پیشینه عملی تحقیق
پژوهشهای داخلی
دسته بندی | سایر گروه های علوم پایه |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 1701 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 25 |
عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق تمرینات مقاومتی و تارهای عضلانی
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 27
عضلات اسکلتی 40 درصد وزن بدن را تشکیل می دهند. عضلات اسکلتی از هزاران تار قابل انقباض تشکیل شده که به طور موازی درکنار یکدیگر قرار گرفته اند. طول تارهای دراز و استوانه ای شکل عضلات اسکلتی از 1 تا 40 میلی متر و قطر آنها از 10 تا 100 میکرون متفاوت است. غلاف هایی از بافت همبند (پیوندی) تارهای قابل انقباض عضلانی را احاطه کرده اند. بخشی از این بافت که یک تار عضلانی را می پوشاند به نام آندومیوزوم نامیده می شود. درست در طرف داخل چسبیده به این غلاف، غشای نازک دارای خاصیت ارتجاعی تار عضلانی را در بر می گیرد این غشا سارکولما خوانده می شود. درون یاخته عضلانی از پروتوپلاسم ویژه ای به نام سارکوپلاسم اشغال شده است. یاخته های عضلانی (تارها) نیز در کنار هم قرار گرفته اند تا دسته تار عضلانی یا فاسیکول را به وجود آورند. این دسته تارها شامل تعداد نابرابری تار عضلانی اند که بافت همبند مشخصی به نام پری میوزیوم آنها را به هم پیوند می دهد. با مطالعه یک عضله کامل (یا دسته تارهای عضلانی) پی خواهیم برد که بافت همبند دیگری به نام اپی میوزوم در طرف خارج آن را پوشانده است. ادامه بافت های همبند به موازات تارهای عضلانی در انتهای عضله به شکل محکم و فشرده ای به یکدیگر می چسبند که تشکیل تاندون را
می دهند. تاندونها به لایه خارجی استخوان به طرز محکمی متصل می شوند و همچون رابط بین عضلات مخطط و استخوانها انجام وظیفه می کنند. عضلات دارای عروق خونی فراوانی اند که به همراه بافت همبند به درون عضلات رخنه می کنند و به موازات تارهای عضلانی آرایش می یابند (7).
فهرست مطالب
ساختار عضله اسکلتی
ساختمان تار عضلانی
پتانسیل عمل
نظریه ی سرخوردن الیاف
واحدهای حرکتی و اتصال عصبی عضلانی
قانون همه یا هیچ وجمع انقباضات
انواع تمرینات مقاومتی
تمرینهای ایزومتریک
تمرینهای پویا با مقاومت ثابت
تمرینهای مقاومتی متغیر
تمرینهای اسنتریک
تمرینهای ایزوکینتیک
مکانیسم انقباض وتنظیم آن
قدرت و انواع آن وهماهنگی آن با عملکرد
قدرت عمومی
قدرت ویژه
قدرت مطلق
قدرت نسبی
سازگاریهای عصبی عضلانی با تمرین های ورزشی
سازگاریهای عصبی
الگوهای فراخوان
هم زمان سازی
سازوکارهای مهاری
سازگاری عضلات اسکلتی
هیپرتروفی عضله
سازگاریهای قدرت مربوط به سن وجنس
مزایای تمرین های یک طرفهو دو طرفه
انواع تارهای عضلانی
تارهای نوع I
تارهای نوع IIA
تارهای نوع IIB
تبدیل نوع تار
پیشینه پژوهش
فهرست منابع
دسته بندی | علوم اجتماعی |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | |
حجم فایل | 885 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 31 |
در بررسی تاریخ زندگی بشر، نمیتوان برههای را برشمرد که بشریت با مسائل مربوط به مواد مخدر و اثرات تخریبی آن بر ساخت زندگی دست به گریبان نبوده است. به عبارتی، تا هنگامی که بشر بر روی این کره خاکی زندگی میکند این همزادی پا برجاست. اعتیاد پدیدهای است که از زمان های دور در جوامع بشری وجود داشته است
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 78 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 50 |
عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق نیازهای آموزشی - ترویجی
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 50
مفهوم نیاز یکی از وسیعترین و پرکاربردترین واژههایی است که در حوزههای مختلف آموزشی وخدمات اجتماعی متداول است . در واقع نیاز مفهومی است پیچیده و دارای ابعاد گوناگون که درباره آن هیچگونه تعریف منحصر به فردی که مورد پذیرش همگان باشد وجود ندارد و فهم آن بستگی به این دارد که این امر را در کدام یک از شاخههای علوم بشری و برای چه تحقیقی مورد بررسی قرار داده و از آن چه استفادهای میکنیم هر کدام از علوم مختلف از دیدگاه خود به نیازها پرداختهاند به عنوان مثال فیزیولوژیستها به بعد فیزیولوژیکی ، روانشناسان به بعد روانی، جامعه شناسان به بعد اجتماعی نیازها پرداخته و اقتصاد دانان در چارچوب تقاضای مشتریان نیازها را مورد مطالعه قرار میدهند (مختاری آبکناری ، 1382 ، ص 24).
با توجه به مفاهیم نیاز تعاریف متعددی نیز در این زمینه وجود دارد که در ذیل به تعدادی از آنها میپردازیم: به نظر ملک محمدی (1372 )، نیاز عبارت است از کمبود یا نبود چیزی در فرد که میباید آن را تکمیل کند و یا تأئید کند تا به وضع مطلوبتری برسد.
بر اساس تعریف ارائه شده توسط آتکینسون و همکاران (Atkinson et al, 1996) نیاز عبارت است از هرگونه فقدان یا کمبود احساس شده توسط فرد که مغایر با رفاه او باشد به عبارت دیگر نیاز اشاره به فقدانها و کمبودهای احساس شده توسط فرد دارد که اگر برطرف شود موجب افزایش رفاه و آسایش او میگردد (شعبانعلی فمی ، 1380 ، ص 38).
از دیدگاه ری (Ray,1991) نیاز بر فاصله بین آنچه که هست، وضع موجود و آنچه که باید باشد، وضع مطلوب دلالت دارد . در مطالعه وضع موجود دادهها وحقایق پیرامون مانند نگرشها ، دانش ، وضع زندگی مردم ، سطح تولیدات آنها و سایر عوامل فیزیکی، گردآوری و تجزیه و تحلیل میگردند. همچنین «آنچه که میتواند باشد» معمولادر نتایج کارهای تحقیقاتی منعکس میگردد. در بسیاری از حالتها این یک وضعیت ایده آل و آرمانی را ترسیم میکند که ممکن است توسط بسیاری از مردم قابل دستیابی نباشد (همان منبع).
لذا بنابر آنچه که گفته شد میتوان مفهوم نیاز را در مجموع به تلاش جهت کاهش اختلاف بین وضع موجود فعلی و وضع مطلوب آینده اطلاق کرد (فهیمی ، 1383 ، ص 14).
|
2-1-2-1 – ویژگیهای نیازهای انسانی
برخی از ویژگیهای ابتدایی نیازهای انسانی عبارتند از :
1-تمام مردم نیازهایی دارند .
2-نیازها بیانگر فاصله بین وضع موجود و وضع مطلوب است .
3-مردم باید تفاوت بین وضع موجود واقعی و وضع مطلوب را تشخیص داده و قبل از آنکه برای هرگونه تغییری آماده شوند باید بتوانند ارزش وضع مطلوب را درک کنند.
4-وسعت فاصله بین دو وضعیت موجود و مطلوب نشان دهنده میزان نیاز فرد است .
5-نیازها در یک طبقهبندی معمولی به سه دسته فیزیکی ، اجتماعی و ادغامی تقسیم میشوند.
6-از نظر روان شناسی نیازها در دو گروه احساس شده و احساس نشده طبقهبندی میشوند.
7-نیازها میتواند در ماهیت انفرادی باشند یا در بین اعضای گروهها مشترک باشند.
8-نیازها به مرور زمان تغییر میکنند.
9-نیازهای مردم با افزایش سن و رشد و تغییرات اقتصادی و اجتماعی تغییر میکنند.
10-اهمیت نسبی نیازها از شرایط فیزیکی و هنجارهای فرهنگی تأثیر میپذیرد (شعبانعلی فمی،1380 ،
ص 39).
2-1-2-2- طبقه بندی نیازها
در دنیای حاضر با توجه به رشد سریع و شتابان دانش بشری بیشتر مشاغل روز به روز پیچیدهتر و غنیتر میشوند از این رو همواره شاغلین مشاغل گوناگون برای موفقیت شغلی خویش با نیازهای متعددی مواجه میشوند که یکی از آنها نیاز به افزایش دانش فنی ، مهارت و درک عمومی از شغل خود است .
در این راستا در مشاغل مختلف کشاورزی و دامپروری هر روزه نیازهای آموزشی جدیدی پدیدار میشود (Lioydjphipps, 1989, P.463).
نیازهای انسان از دیدگاههای مختلفی طبقهبندی شدهاند سنتهو (Sandhu, 1996) و داهاما و بتنگر
( Dahama & Bhatnagar , 1997 ) نیازهای انسان را به سه دسته تقسیم میکنند که عبارتند از :
1-نیازهای فیزیکی[1] مانند : غذا ، پوشاک ، مسکن و ...
2-نیازهای اجتماعی[2] مانند : احساس تعلق ، موقعیت اجتماعی و عطوفت ...
3-نیازهای تلفیقی[3] یا ادغامی که عبارت از نیازهای مرتبط ساختن فرد با چیزی بزرگتر یا فراسوی او که شامل فلسفه و مذهب میشود (شعبانعلی فمی ، 1380 ، ص 39).
در یک طبقهبندی معمول دیگر نیازها از دیدگاه روان شناسی به دو دسته نیازهای محسوس (آشکار) و غیرمحسوس (غیر آشکار) به شرح ذیل طبقهبندی میشوند:
1- نیازهای محسوس[4] و آشکار: که به سادگی شناسایی و نیاز به تحقیق در مورد آنها وجود ندارد مانند نیازبه غذا یا نیاز به آموزش ضمن خدمت .
2-نیازهای غیر محسوس[5] (غیر آشکار) : این نیازها که به آن نیازهای پنهان هم گفته میشود با وجود مشخص شدن آن معلوم نیست که چه کسانی به آموزش نیازمندمی باشند، مانند تقلیل در کیفیت یا کمیت تولید که کمبود باید تحلیل شده وعلت آن مشخص گردد.
با توجه به آنچه که گفته شد میتوان دریافت نیازی که پنهان وغیر آشکار است باید ابتدا توسط اندیشمندان جامعه طرح و آنگاه به صورت یک نیاز محسوس به مردم آن جامعه ارائه گردد مثلاً درک پدیده فقر برای تلاش در فقرزدایی عامل مهمی است چون تا فرد فقر خویش را درک نکند نمیتواند به رفع آن
بپردازد (طباطبائی فر ، 1381).
[1] - Physical needs
[2] - Social needs
[3] - Composing needs
[4] - Sensible needs
[5] - Non-sensible needs
فهرست مطالب
تعیین نیازهای آموزشی- ترویجی
مفهوم نیاز
ویژگیهای نیازهای انسانی
طبقه بندی نیازها
مفهوم آموزش
طبقهبندی نظامهای آموزشی
نقش نظامهای آموزشی
اصول آموزش
مزایا و فواید آموزش
تعاریف مختلف ترویج کشاورزی
اهداف آموزش ترویجی
اصول آموزش ترویجی
اهمیت و ویژگیهای آموزش ترویج کشاورزی
مفهوم نیاز آموزشی - ترویجی
انواع نیاز آموزشی
اولویت بندی نیازهای آموزشی
نیاز سنجی
تعیین نیازهای آموزشی - ترویجی
ضرورت و مزایای تعیین نیازهای آموزشی - ترویجی
قلمرو نیاز سنجی در برنامه های آموزشی - ترویجی
اصول و نکات مهم در تعیین نیازهای آموزشی - ترویجی
اهداف تعیین نیازهای آموزشی
ویژگیهای تعیین نیازهای آموزشی - ترویجی
عوامل مؤثر در تعیین نیازهای آموزشی - ترویجی
مراحل تعیین نیازهای آموزشی
روشهای تعیین نیازهای آموزشی - ترویجی
مطالعات تحقیقاتی انجام گرفته در جهان
مطالعات تحقیقاتی انجام گرفته درایران
منابع
دسته بندی | حقوق |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 117 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 35 |
عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق رسانه ها و بزهکاری و بزه دیدگی کودکان
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 35
حدود چند دهه است که جامعه شناسی رشته جدیدی پیدا کرده است، رشتهای که به وسایل ارتباط جمعی مربوط میگردد. اما این تفکیک و تمایز موضوعی مسائل بسیاری را مطرح میکند. ارتباط و اطلاع از نظر تاریخی دو پدیده همسان تلقی می شوند که انسان از طریق آنها به واقعیت پی می برد. شناخت انسان از خود و طبیعت و محیط پیرامونش بدون مبادله اطلاعات و ارتباطات ممکن نیست. با این حال به تعریف لغوی و اصلاحی ارتباط و بعد به مسائل مربوط به ارتباط جمعی خواهیم پرداخت.
2-2-1-1 تعریف لغوی ارتباط
واژه ارتباط معادل Communicationمی باشد که از ریشه لاتین Communisبه معنای اشتراک گرفته شده است. این کلمه به زبان فارسی به صورت مصدر عربی باب افتعال به کار میرود که در لغت به معنی پیوند دادن و ربط دادن و به صورت اسم مصدر به معنای پیوند، پیوستگی و رابطه کاربرد دارد (معین 1342، 189).
لازم به ذکر است که پژوهشگران ارتباطات ، میان واژه ارتباط به معنای مفرد Communicationو واژه ارتباطات به معنای جمع Communicationsتفاوت قایل هستند. کلمه ارتباطات به صورت جمع در علوم ارتباطات، به معنای مطالعه پیرامون ابزار و لوازم فنی این پدیده به کار میرود، حال آنکه معنای این واژه به صورت مفرد بیانگر فرآیندی است که در آن پیام از پیام دهنده، به پیام گیرنده منتقل میشود. به عبارت دیگر به گردش بین فرستنده و گیرنده پیام مربوط میشود که به لحاظ لغوی واژه ارتباط را میتوان به معنای بستن چیزی با چیزی دیگر و مواصلت کردن نیز معنی کرد (دهخدا 1377، 1643: 2).
2-2-1-2 تعریف اصطلاحی ارتباط
از واژه ارتباط تعاریف گوناگونی در علوم مختلف، ارائه گردیده است. حال برای آن که مفهوم آن روشن تر شود تنها به ارائه تعاریفی چند به این زمینه می پردازیم:
مفهوم ارتباط در دائره المعارف عمومی فیشر چنین تعریف شده است : ارتباط به مفهوم گستردهی آن برای بیان هر نوع انتقال اطلاعات به کار میرود؛ در یک مفهوم دقیقتر، انسان از مفهوم ارتباطات یک جریان دو سویه تفهیم و تفاهم بیان در موجود زنده را درک میکند. ارتباط بین دو انسان، نوعی رفتار اجتماعی است که از مفهوم فاعلیت یک قطب تا فهم احساس و رفتار قطب دیگر گسترده است. ارتباطات، نوع خاصی از رفتار اجتماعی یا رفتار مقابل است که طی آن مفهوم مورد نظر مستقیماً به کمک علامات مختص به موضوع، به یکدیگر منتقل میشود (اشتانباخ 1368، 55).
ادوین امر محقق بنام علوم ارتباطات در رساله خود، ارتباط را چنین تعریف نموده است: ارتباط عبارت است از فن انتقال اطلاعات و افکار و رفتارهای انسانی از یک شخص به شخص دیگر است. به طور کلی هر فرد برای ایجاد ارتباط با دیگران و انتقال پیام های خود به آنها از وسایل گوناگون استفاده میکند. مثلاً وقتی انسان میخندد، شادی خود را با نگاه و لبخند به دیگران نشان میدهد، به همین ترتیب هنگامی که انسان به دیگری نامه مینویسد، مقصود خود را به شکل محبتی بیان میکند و با او رابطه برقرار میسازد (معتمدنژاد 1355، 7).
بنابراین می توان چنین نتیجه گرفت که ارتباط، نشانگر فرآیندی است که در آن اطلاعات، عقاید و افکار مردم، هم از طریق تماس مستقیم و هم از طریق مجراهای مختلف صورت می پذیرد. به عبارت سادهتر، اطلاعات از طریق ارتباط انتقال مییابند. در برقراری ارتباط، پیوسته هدفی وجود دارد و فرد برای دریافت آگاهی بیشتر با دیگران ارتباط برقرار میکند. در واقع به زبانی سادهتر در پرتو همین ارتباط است که فرد به مهارت های تازه و طرز تفکر و رفتارهای جدید دست مییابد. برای درک بیشتر لازم است که با درآمدی بر ابزارها و عناصر نوین ارتباطی، پدیدههای در برگیرنده وسایل ارتباط وسایل ارتباط جمعی را بررسی کنیم.
2-2-1-3 اصطلاح وسایل ارتباط جمعی چه امور و پدیده هایی را در بر میگیرد
در جهان امروز، اصطلاح وسایل ارتباط جمعی اعم از مطبوعات، سینما، رادیو، تلویزیون و فناوریهای نوین ارتباطات و اطلاعات بویژه اینترنت را در بر میگیرد و با انتقال اطلاعات و معلومات جدید و تبادل افکار عمومی سهم بسزایی در پیشرفت فرهنگ و تمدن بشری ایفاء میکنند. فراوانی جمعیت، تمرکز گروههای وسیع انسانی در شهرهای بزرگ، شرایط خاص تمدن صنعتی و پیچیدگی وضع زندگی اجتماعی و تحولات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کنونی نیاز به آگاهی از رویدادهای جاری را افزایش می دهد به گونه ای که پیشرفت وسایل ارتباط جمعی و توسعه اقتصادی و اجتماعی همگی لازم و ملزوم یکدیگر شده اند.
نگاهی به تحولات تاریخی رسانهها در قرن 21 نشانگر آن است که تفکر انسان تا چه حد به ابزارهای ارتباطی، از زبان به عنوان نخستین وسیله ارتباطی گرفته تا ابزارهای پیچیده انتقال اطلاعات مانند خطوط الکترونیکی و نیز ماهوارههای فضایی مدیون است. بررسی این فرایندهای ارتباطی و نقش ابزارهای ارتباطی، سیر تکامل تاریخی آنها و کشف روابط موجود میان این ابزارها با زمینههای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی جوامع از اهمیت بسیاری برخوردار است. این بررسیها نشان میدهند که تجزیه و تحلیل پیام ها بدون در نظر گرفتن ابزارهای انتقال مفاهیم امکانناپذیر است. بنابراین ارتباط در مفهوم عام خود مجموعه پیچیده و سازمان یافته ای است که جنبه های انسانی و تکنولوژیک آن از یکدیگر تفکیک ناپذیر است (اصغری 1392، 1).
فهرست مطالب
مبانی نظری و پیشینه تحقیق رسانه ها و بزهکاری و بزه دیدگی کودکان
وسایل ارتباط جمعی
تعریف لغوی ارتباط
تعریف اصطلاحی ارتباط
اصطلاح وسایل ارتباط جمعی چه امور و پدیدههایی را در بر میگیرد
ایجاد ارتباط جدید در مرحله صنعتی
خصلت رسانههای ارتباط جمعی
کارکردهای رسانهها
اجتماعی شدن
اطلاع رسانی به افکار عمومی
پرکردن اوقات فراغت افراد
سایر کارکردهای رسانه
تأثیرات رسانه ها
به لحاظ ابزار انتقال پیام
به لحاظ حوزه تأثیر جغرافیایی
به لحاظ تأثیر بر مخاطبین
به لحاظ نوع مالکیت و نحوه اداره آنها
مصادیق رسانه ها
رسانه های نوشتاری
مطبوعات و مجلات
کتب و مقالات
رسانه های مبتنی بر داده های دیجیتالی
رسانه های صوتی
رسانه های دیداری
تلویزیون
سینما
بازیهای رایانهای
ماهواره
تاریخچه مسؤلیت کیفری اطفال (بزهکاری اطفال) در ادوار مختلف
شرایط مسؤلیت کیفری کودکان بزهکار در ایام باستان
شرایط مسؤلیت کیفری کودکان بزهکار در مذاهب گوناگون
شرایط مسؤلیت کیفری کودکان بزهکار در مکتب کلاسیک
شرایط مسؤلیت کیفری کودکان بزهکار در مکتب نئوکلاسیک
شرایط مسؤلیت کیفری کودکان بزهکار درمکتب تحققی
تاریخچه بزه دیدگی به همراه انواع آن
انواع بزه دیدگان
زنان و دختران بزه دیده
کودکان بزه دیده
ناتوانان بزه دیده
اشخاص حقوقی بزه دیده
بزه دیدگان جرائم رایانهای
فهرست منابع فارسی
فهرست منابع انگلیسی
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 77 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 46 |
عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق حاشیۀ بازاریابی محصولات کشاورزی
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 46
تعاریف متعددی توسط محققان از مفهوم بازار، بازاریابی و بازاررسانی شده است و اشاره به تعریف هر یک و بررسی ابعاد آنها میتواند در شکلگیری و رسیدن به اهداف تحقیق مؤثر باشد. در این قسمت ضمن اشاره به بازاریابی در حالت عمومی، به خصوصیات و ویژگیهای بازاریابی محصولاتکشاورزی پرداخته میشود. بازاریابی در لغت نامه دهخدا به مجموعه فعالیتهایی که مربوط به خرید و فروش در بازار میشود اطلاق شده است. لغت بازاریابی در زبان انگلیسی به معنی به بازار رساندن، بازار پیدا کردن یا کلیه عملیاتی است که در فاصله تولید تا مصرف باعث تسریع جریان انتقال کالاها از تولید تا مصرف برای نشان دادن سهولت و سرعت در کار توزیع و فروش و حذف واسطه ها استفاده میشود (بلوریان تهرانی، 1378).
شفرد و فوترل1 (1969) مفهوم بازاریابی و بازاریابی محصولات کشاورزی را از دو دیدگاه بررسی کردهاند، بازاریابی براساس تعریف محدود آن، به کلیه خدماتی که از زمان برداشت محصول تازمانی که به دست مصرفکننده نهایی میرسد اطلاق میشود. در حالی که براساس تعریف گسترده آن بازاریابی به کلیه فعالیتها و عملیاتی که از مرحله شروع تولید و نیزتصمیمگیری در مورد تولید بر روی محصول انجام میشود تا زمانیکه به دست مصرفکننده نهایی میرسد و بنابراین براساس این تعریف تصمیمگیری در مورد نوع واریته تولیدی و چگونگی تولید نیز شامل بازاریابی میباشد. براساس تعریف جامع این دو اقتصاددان آمریکایی، بازار مکان خاصی نبوده بلکه شامل مجموعهای از خریداران و فروشندگان با تسهیلات خاص در حال مبادله با یکدیگر بوده و در اینجا کیفیت ارتباط بین عاملان بازار نیز مورد تأکید قرارگرفته است.
1- Shepherd and Futrell
انجمن بازاریابی آمریکا1، بازاریابی را مجموعه فعالیت ها و عملیاتی دانسته که جریان کالا و خدمات را از مرحله تولید تا مرحله مصرف هدایت میکند که براساس این تعریف مجموعه فعالیتهای قبل از تولید (تصمیمگیری در مورد نوع محصول و نوع واریته محصول) و بعد از فروش (تحقیقات بازاریابی) جزء مراحل بازاریابی محسوب نکرده است (سعادت اختر، 1372).
کاتلر2 (1976) به عنوان یکی از صاحب نظران علم بازاریابی در کتاب مدیریت بازاریابی، بازاریابی را دربرگیرنده تجزیه و تحلیل، ساماندهی، برنامهریزی و کنترل تقاضای مصرفکننده میداند که با یکسری خدمات و سیاستها کالا را به دست مصرفکننده میرساند تا رضایت او را جلب کند.
در تعریف بازاریابی اجماع نیست یعنی همگان علم بازاریابی را همگن و یک گونه تعریف
نمیکنند، بازاریابی مدرن به مفهوم فرآیند مدیریتی است که نیازهای مصرفکنندگان را به نحوی تعریف، تهیه و عرضه مینماید که دسترسی به استانداردهای کارایی، سودمندی و مطلوبیت امکان پذیر گردد با توجه به این تعریف؛ بازاریابی یک فرایند اجتماعی و مدیریتی تشخیص (مصرف، رفتار مصرفی و کردار مصرفی)، تدارک و عرضه نیازهای مشتریان به شرط بهره وری و سودآوری، یک سیستم توزیع، یک حوزه عظیم از وظایف مدیریت، یک فلسفۀ فعالیتی و یک سیستم تخصیص منابع است (محمدرضایی، 1373).
بازاریابی یک فرآیند اجتماعی و مدیریتی است که به وسیلۀ آن افراد و گروهها، نیازها و خواستههای خود را از طریق تولید، عرضه و مبادله کالاهای مفید و باارزش با دیگران تأمین میکنند و این تعریف بر مفاهیمی از قبیل: نیازها، خواستهها و تقاضا، کالاها، فایده، هزینه و رضایتمندی، مبادله و معاملات، روابط و شبکهها، بازارها و بازاریابان و مشتریان تأکید دارد. همچنین مفهوم بازاریابی بر چهار اصل بازار هدف، نیازهای مشتری، بازاریابی یکپارچه و سودآوری استوار است (فروزنده، 1384).
فهرست مطالب
پایه های نظری تحقیق
بازاریابی
مفاهیم و تعاریف اصطلاحات بازاریابی
بررسی سامانه بازار
تاریخچه بازاریابی و بازاریابی محصولات کشاورزی
ابعاد بازاریابی
نقش تحقیقات در بازاریابی
آمیخته های بازاریابی
عوامل بازاریابی
اطلاعات بازار وگروه های منتفع از آن
اطلاعات بازار وگروه های منتفع از آن
مفهوم هزینه وحاشیه بازاریابی
عوامل مؤثر در تعیین حاشیه بازاریابی یا اندازه هزینه های بازاریابی
خدمات بازاریابی
جمع آوری محصولات
حمل و نقل
درجه بندی و استاندارد کردن
بسته بندی
انبارداری محصولات کشاورزی
پیشینه تحقیق
مطالعات خارجی انجام شده در زمینه بازاریابی
مطالعات داخی انجام شده در زمینه بازاریابی
منابع مورد استفاده
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 52 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 25 |
عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق کارایی در کشاورزی
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 25
خودکفایی در زمینه محصولات کشاورزی همواره مورد توجه مدیران و برنامهریزان بوده و یکی از اساسیترین پایههای استقلال هر کشور به شمار میرود. این نقش عمدهای در توسعه اقتصادی کشور دارد. این نقش از نظر تأمین موادغذایی، ایجاد اشتغال، تأمین ارز، روابط آن با سایر بخش ها و سهمی که در تولید ناخالص ملی دارد در خور ملاحظه است (شفیعی و همکاران، 1385). افزایش تولید محصولات کشاورزی ممکن است از طریق افزایش کاربرد عوامل تولید، تغییرات عمده تکنولوژی و یا بهبود کارایی بهره برداری صورت گیرد. افزایش کاربرد عوامل تولید و تغییرات عمده تکنولوژی با محدودیتهایی روبروست از این رو، در شرایط کنونی بهترین و عملیترین راه افزایش تولید محصولات کشاورزی، بهبود کارایی و به دست آوردن محصول بیشتر از مجموعه ثابتی از عوامل تولید است. امروزه یکی از مشکلات کشور، ضعف بسیاری از مدیران و برنامهریزان اقتصادی واحدهای تولیدی در بخش خصوصی است. از این رو توجه به عنصر مدیریت در جهت بهبود کارایی و افزایش تولید از اهمیت ویژهای برخوردار است (شفیعی و همکاران، 1385).
از طرفی نیز، تحلیل عملکرد یک بنگاه اقتصادی به منظور بهبود آن یقینا" برای هر مدیری به عنوان یک هدف محسوب میگردد. به بیان ساده بهبود عملکرد را میتوان مترادف با افزایش سودآوری بنگاه عنوان نمود. برای این منظور مفاهیم اقتصاد تولید همانند تولید، کارآیی و بهره وری به کار گرفته میشود. تلاش در جهت ارتقای این شاخصها در واحدها معمولا" به عنوان یک هدف در جهت افزایش عملکرد واحد است (عابدی و همکاران، 1390) به طور کلی طرحها یا فعالیتهای تولیدی را از جنبهها و ابعاد گوناگون میتوان مورد ارزیابی قرار داد. این ارزیابیها می تواند در زمینههایی نظیر بررسی در ابعاد مالی، اقتصادی، اجتماعی، فنی و اثرات زیست محیطی صورت پذیرد. ارزیابی و تحلیل مالی و اقتصادی طرحهای کشاورزی یکی از معمولترین و مهمترین شیوههای تعیین وضعیت سودآوری و کارایی اقتصادی این نوع طرحها است که در کشورهای در حال توسعه، اهمیت زیادی یافته است. (ایریلوزاده و صالح، 1386). چرا که این کشورها به دنبال افزایش بهرهوری، درآمد و توسعه اقتصادی و اجتماعی هستند. افزایش درآمد به علت کمیابی منابع و عوامل تولید دارای محدودیت میباشد. در نتیجه بهترین راه ممکن برای ارتقاء درآمد و سوددهی بیشتر، افزایش کارایی است زیرا که امکان افزایش بهرهوری با بهبود کارایی بدون افزودن منابع اساسی و یا گسترش تکنولوژی جدید وجود دارد. بنابراین تخمین کارایی و نمایاندن ظرفیتهای بالقوه و شناسایی واحدهای کارا میتواند سیاستهای تعدیل اقتصادی را در مسیر بهتری قرار دهد (رضازاده بائی ، 1378).
فهرست مطالب
اهمیت کارایی در کشاورزی
کارایی: تعریف و روشهای محاسبه
رهیافتهای محاسبه کارایی
پیشینه تحقیق
مطالعات خارجی
مطالعات داخلی
منابع
دسته بندی | علوم اجتماعی |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 774 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 47 |
عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق حل اختلاف
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 47
رشته علمی حل اختلاف از دههی 1950 به موضوع کشمکش در تمامی سطوح ازروابط بین شخصی تا روابط درون دولت و بینالمللی میپردازد. همچنین، «حوزهی حل اختلاف رشتههایی آکادمیک شامل علم سیاسی، مطالعات بینالملل، روانشناسی، گفتوگو، جامعهشناسی، حقوق، انسانشناسی، مطالعات مدیریت، روابط صنعتی، و اقتصاد را دربردارد» (بریگ[1]،5:2008).
«حلاختلاف اصطلاحی مفهومی است که به حالتی اطلاق میشود که منابع ریشهدار کشمکش هدایت و حل میشود. یعنی رفتار و نگرشها دیگر خشونتبار نیست و ساختار کشمکش تغییر کرده است» (میال و همکاران،25:2005). این اصطلاح هم به فرایند رسیدن به این تغییرات و هم به مراحل تکمیل فرایند حلاختلاف اشاره میکند. دراین رشته مدلهای متنوعی برای شناخت علل وقوع کشمکش، طراحی و ارزیابی راهبردهای ممکن و بهکاررفتهی حلاختلاف عرضه میشود.
در کلیت، از دههی 1950 دو رویکرد عمده بر جریان اصلی سنت حلاختلاف مسلط شدند. یک دیدگاه با عنوان رفع اختلاف[2] شناخته میشود که در آن از ایده جامعهی بینالمللی دولتها[3]دفاع میشود که «در آن اصل سازمانبخش، نظم بینالمللی است که برمبنای هنجار عدممداخله محافظت میشود. هنجاری که ارزشهای چندگانه[4] را دربرابر سلطهی بیرونی حفظ میکند» (رامسبوتام و همکاران،396:2011). مفاهیم، روششناسیها و عملکردهای مربوط به رفع اختلاف گسترهای از دیپلماسی از طریق مذاکره و میانجیگری تا صورتهای متنوعی از همکاری نهادی را دربردارد.در آنها در عین حفظ نظم موجود، برای اجتماعات فضای لازم فراهم میشود که بتوانند به رسم و روش خود توسعه یابند. رفع اختلاف ظرفیتی اساسی برای مدیریت کشمکشهای عمیق اجتنابناپذیر دارد و سعی میکند کشمکشها را بدون خشونت رفع کند (همان). دیدگاه دیگر با عنوان دگرگونی(تبدیل) اختلاف[5] شناخته میشود. «این دیدگاه بر اساس ایدهی اجتماع جهانی نوخاسته میباشد که اصل سازمانبخش آن عدالت جهان میهن[6]است. عدالتی که ازطریق ساختارهای اصلاحشدهی حاکمیت جهانی[7]گستردش مییابد. دراین حالت، حاکمیت جهانی به نحو ترقیخواهانهای نسبتبه رفاهی که بهصورت محلی تعریفشده[8]توانمندتر محسوب میشود» (همان:397). اساسا تحلیلگران حوزهی حل اختلاف بر این مبنا از یکدیگر تفکیک شدهاند. «کشمکش بین این دو رویکرد در جدال اصول اخلاقی مبتنیبرجهانگرایی[9]و اجتماعگرایی[10]منعکس شده است» (همان).
در جریان اصلی حوزهی حل اختلاف، بخش قابلتوجهی از پژوهشها و پروژهها براساس نظریه بازی سازماندهی میشوند. نظریه بازی در مطالعه انواع گوناگونی از کشمکش ها به کار میرود. «بهلحاظ مفهومی اساسا نظریه بازی، یک تصمیمسازی تعاملی[11] است که در آن مجموعهای از افراد بازیکن است که مجموعه ی خاصی از مواردانتخاب دارند و منفعت[12] هر بازیکنی به کلیت انتخابهای دیگر بازیکنان بستگی دارد. هر بازیکنی بایستی انتخاب کند؛ هرچند که گاهی مواردانتخاب دیگران را نداند. هر بازیکنی بایستی افکار و اعمال احتمالی دیگران را درنظر گیرد، وجود و حضور دیگران را درک کند. این رویکرد بر این اساس است که هرچند افراد بازیکن مستقل و جدا از یکدیگر انتخاب میکنند؛ اما باز هم منفعتی که به آنها می رسد، کارکردی از مواردانتخاب تمام بازیکنان است. فرضیه فایده موردانتظار بهصورت گستردهای در حوزه نظریه بازی مورد پذیرفته و بهکار رفته است. این فرضیه اشاره میکند که وقتی بازیکنی درمورد برآیندهای دریافتی خود با عدمقطعیت روبرو میشود، وی برآیندهایی را ترجیح میدهد که حداکثر فایده مورد انتظار خود را فراهم کند» (یوسفی،2009: 50-49). درواقع، بنیان نظریه بازی برمبنای ایدهی انسان عقلانی و فایدهگرا است. «بازیکنان شاید یک نهاد یا یک گروه از مردم باشند که بهلحاظ اقتصادی عقلانی هستند. چنانکه بازی کنندگان می توانند برآیندها را ارزیابی کنند، مسیر منتهی به برآیندها را محاسبه کنند. درنهایت نیز کنشهایی را انتخاب میکنند که موردانتظارترین برآیند را فراهم کند» (موریس به نقل از یوسفی:50،2009). استراتژی مفهوم محوری دیگر در نظریه بازی است. «یک استراتژی همچنین منطقی از پیش تعیین شده است که به بازیکن می گوید کدام کنش در پاسخ به هر استراتژی احتمالی(ممکن) از سوی بازیکنان دیگر باید اتخاذ شود و کدام کنش بهتراست اتخاذ نشود. در بازی هر بازیکنی با دو یا بیش از دو استراتژی امکانپذیر روبرو میشود که از آن میان هر بازیکنی برمبنای استراتژی موردانتخاب خود و درجستجوی سطح حداکثری از رضایتمندی باید میان مواردانتخاب گزینش کند» (یوسفی:50،2009).
در حوزهی حل اختلاف برمبنای این اصول نظریه بازی تعدادی روششناسی از جمله، مدل نمودار برای حل اختلاف[13]، تحلیل تضاد[14]، نظریهی حرکات[15]، نظریهی حرکات فازی[16]، نظریهی نمایش[17]، تحلیل فرابازی[18]، تحلیل بازی متا[19] عرضه شده است (الموتیره،2007). در میان مدلهای مبتنیبرنظریهی بازی، «مدل نمودار برای حل اختلاف سادهترین و روشنترین رویکرد برای تحلیل کشمکش است» (همان:3). در این رویکرد نرم افزار خاصی با عنوان (GMCR II) بهعنوان «یک سیستم برای مدلسازی، طراحی و فهم کشمکشهای استراتژیک» طراحی شده است. همچنین این رویکرد و نرمافزار آن در حوزههای گوناگونی ازجمله «مدیریت محیطی[20]، مذاکرات مدیریت کار[21] و فعالیتهای حفظ صلح[22] به کار میرود (کِ[23]،2007). نرم افزار(GMCR II) براساس سه مفهوم محوری شامل تصمیم سازان یا تصمیم گیرندگان، موارد انتخابو ترجیحات[24]به کار میرود. در آن نیز راه حلهای خاصی از پیش فرض شده است که نرمافزار بنا به شرایط عملیترین و مفیدترین راه حل را عرضه میکند. در نسخهی جدید این نرمافزار نیز راه حلها بهصورت فازی محاسبه شده است. با این هدف که عدم قطعیت در شرایط لحاظ شود، قوت و ضعف راه حلها مشخص شود ( الموتیره،2007، کِ،2007). با این وجود، این مدل و نرم افزار بر بنیان نظریه بازی و فرض انتخاب عقلانی در جامعه و شرایط کموبیش پیشبینیپذیر صورتبندی میشود. بنابراین، برای دوران و جامعه موردنظر این رساله مناسب نخواهد بود.
به هرترتیب، جریان اصلی سنت حل اختلاف از نقطه نظرات گوناگون و رویکردهای مختلفی مورد انتقاد واقع شده است. در اینجا بهصورت مختصر به دیدگاههای منتقد پرداخته میشود:
نقد رئالیستها: «رئالیستها تمام بحثهای جریان اصلی حل اختلاف را بهعنوان اوتوپیایی و ایدئالیستی رد میکنند» (رامسبوتام و همکاران،399:2011). در این رابطه رامسبوتام و همکاران به دیدگاه دیوید شیرر[25] (1997) اشاره میکنند. از نظر وی، «راهبردهای حل اختلاف مبتنیبر میانجیگری و مذاکره برای جنگهایی مناسب هستند که بیش از تظلم براساس طمع افروخته شده باشند. یک فرمانروای ظالم در موقعیتی شورشی یا مافیایی مجرم که با انگیزههای اقتصادی هدایت میشود، بعید است که به حل اختلاف به وسیلهی توافق و مذاکره رهنمود بشود. درحقیقت جستجوی رفع اختلاف، میانجیگری و کمک انسانی میتواند کشمکش را طولانی کند و بر تقویت فرقههای متنوع تأثیر بگذارد. درواقع، صورت سنتی انتقادگرایی ایدئالیستی حل اختلاف سیاست بینالمللی را بهعنوان نبرد بین گروههای متعارض و آشتیناپذیر قلمداد میکند که در آن تنها راه نهایی قدرت و سرکوبگری محسوب میشود، و رویکردهای «قدرت نرم» حل اختلاف بهعنوان اموری بیفایده و خطرناک رد میشود» (همان:400).
[1] . Brigg, Morgan
[2] . Conflict settlement
[3] . International society of states
[4] . Plural
[5] . Conflict transformation
[6] . Cosmopolitan justice
[7] . Global governance
[8] . Locally defined welfare
[9] . Universalism
[10] . Communitarianism
[11] . Interactive decision making
[12] . Payoff (utility)
[13].The graph model for conflict resolution
[14].Conflict analysis
[15]. Theory of moves
[16]. Theory of fuzzy moves
[17]. Drama theory
[18].Hypergame analysis
[19] . Metagame analysis
[20]. Environmental management
[21]. Labor-management negotiations
[22]. Peace-keeping activities
[23]. Ke, Yi
[24] . Prefrences
[25] . David shearer
فهرست مطالب
پیشینه داخلی
پیشینه خارجی
درآمدی بر رویکردهای رشتهی حل اختلاف
مروری بر مدلهای حل اختلاف
مدل چرخهی کشمکش
مدل مثلث رضایتمندی
مدل منافع/حقوق/ قدرت
مدل ابعاد
مدل پویایی اعتماد
نظریات جامعهشناسی مرتبطبا مفاهیم محوری درحوزه حل اختلاف
اعتماد در دیدگاه اندرو سایر
موانع توسعه سیاسی در دیدگاه حسین بشیریه
نظریه راهبرد امنیت سرزمینی پرویز پیران
نظریه دوسطحی ماهونی و گورتز
منابع فارسی
منابع انگلیسی
دسته بندی | مدیریت |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 259 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 65 |
عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق مسئولیت اجتماعی شرکت
فرمت فایل: Word
تعداد صفحات: 65
مسئولیت اجتماعی سازمان، مفهوم پر اهمیت در دهه های گذشته محسوب می شود .تعریف یکسان، استاندارد و روشنی برای آن وجود ندارد. در تنوع واژگان به کار رفته در مسئولیت اجتماعی شرکت ها مفاهیم پایداری، اخلاق تجاری، همکاری شهروندان و پاسخگویی وجود دارد .
تعریف به کاررفته از طرف سازمان های پیشرو به صورت زیر می باشد:
1- شورای تجاری جهانی توسعه پایدار ([1]WBCSD) مسئولیت اجتماعی سازمان را اینگونه تعریف می کند: تعهد تجاری برای مشارکت و همکاری توسعه اقتصادی پایدار، کار با کارگران، خانواد ه هایشان، جوامع محلی و جامعه در سطح وسیع تر، برای بهبود کیفیت زندگی.
2- تجارت برای مسئولیت پذیری اجتماعی ([2]BSR) مسئولیت اجتماعی شرکت ها را روشی برای دستیابی به موفقیت تجاری از طریق ارزش های اخلاقی و محترم شمردن مردم، تعهدات و محیط طبیعی تعریف می کند.
3- از نظر دفتر بین المللی تجاری ([3]ICC) مسئولیت اجتماعی شرکت ها عبارت است» تعهدات داوطلبانه از طریق تجارت برای مدیریت کردن فعالیت های شرکت در امر پاسخگویی.«
4- انجمن کیفیت آمریکا» ([4]ASQ) مسئولیت اجتماعی« را به عنوان رفتار و مشارکت تجاری مردم و سازمان ها از نظر اخلاقی با درنظر گرفتن جامعه، فرهنگ و اقتصاد تعریف نموده و آن را تلاشی می داند که افراد، سازمان ها و دولت ها از طریق آن می توانند اثر مثبتی بر توسعه، تجارت و جامعه داشته باشند.
5- کمیسیون اروپایی 2002 ، مسئولیت اجتماعی شرکت ها را به عنوان مفهومی که از طریق آن تعامل اجتماعی و اهمیت محیطی در عملیات تجاری و تعاملاتشان با سهامداران مقایسه می شود، تعریف می کند. جدول (2-1) نیز نمایی از نظرات مختلف را با توجه به نقش مناسب کسب و کار در جامعه نشان می دهد. در یک طرف، کسانی هستند که معتقدند کسب و کار تنها مسئولیت اقتصادی دارد، در میانه کسانی هستند که از مدیران می خواهند نسبت به اثرات اجتماعی به ویژه در مورد زیان های بالقوه آنها حساس باشند و در طرف دیگر، کسانی که می خواهند نقش شرکت ها را به طور فعال در برطرف کردن مشکلات جامعه مشاهده کنند.) امیدوار 1384: 175)
تاکنون از مسئولیت اجتماعی، تعریف های مختلفی ارائه شده است که یکی از مهم ترین آنها، عبارت است از انجام کلیه تعهدات قانونی، حرفه ای و تجاری مدیران شرکت ها، به طوری که بتوانند محصولات و خدمات با کیفیت به قیمت معقول به بازار ارائه کنند. همچنین شرکت ها با توجه به مسئولیت اجتماعی شان باید محصولات و خدمات سالم، به قیمت معقول به جامعه ارائه کنند و در این مسیر، حقوق مصرف کنندگان را نیز به نحوه مطلوب رعایت کنند .هر یک از دانشمندان از مسئولیت اجتماعی برداشت های متفاوتی داشته اند که به برخی از آنها اشاره می شود:
1- گریفین و بارنی در کتاب مسئولیت اجتماعی بیان می کنند: مسئولیت اجتماعی مجموعه وظایف و تعهداتی است که سازمان بایستی» در حفظ و مراقبت و کمک به جامعه ای که در آن فعالیت می کند انجام دهد«. (گریفین و بارنی، 1992)
2- درک فرنج و هینر ساورد در کتاب فرهنگ مدیریت اظهار می دارند» : مسئولیت اجتماعی وظیفه ای است بر عهده مؤسسات خصوصی، به این معنا که تأثیر سوئی بر زندگی اجتماعی که در آن کار می کنند نگذارند، برای مثال آلوده نکردن محیط، تبعیض قائل نشدن در استخدام، نپرداختن به فعالیت های غیر اخلاقی و مطلع کردن مصرف کننده از کیفیت محصولات. (فرنج و ساورد، 1372)
3- ریچارد رابینسون در کتاب مدیریت می نویسد: مسئولیت اجتماعی یکی از وظایف و تعهدات سازمان در جهت بهره مند ساختن جامعه است، به نحوی که هدف اولیه سازمان یعنی حداکثر کردن سود را صورتی متعالی ببخشد.
4- ساموئل سترو و مکس داگلاس در کتاب تجارت می گویند: »مسئولیت اجتماعی از تعهدات مدیریت است که علاوه بر حفظ و گسترش منافع سازمان، در جهت رفاه عمومی جامعه نیز انجام می گیرد. (سترو و داگلاس، 1987)
5- مهدی ایران نژاد در کتاب مسئولیت های اخلاقی و اجتماعی مدیریت، چنین تعریفی را ارائه می دهد: مسئولیت اجتماعی، تعهد تصمیم گیران برای اقداماتی است که به طور کلی علاوه بر تأمین منافع خودشان، موجبات بهبود رفاه جامعه را فراهم می آورد. در این تعریف، عناصری چند وجود دارد : اولاً، مسئولیت اجتماعی یک تعهد است که مؤسسات باید در قبال آن پاسخگو باشند. ثانیاً، مؤسسات مسئولند که از آلوده کردن محیط زیست، اعمال تبعیض در امور استخدامی، بی توجهی به تأمین نیازهای کارکنان خود، تولید کردن محصولات زیان آور و نظائر آن که به سلامت جامعه لطمه می زند، بپرهیزند. سرانجام، سازمان ها باید با اختصاص منابع مالی، در بهبود رفاه اجتماعی مورد قبول اکثریت جامعه بکوشند. این قبیل اقدامات عبارتند از :کمک به فرهنگ کشور و مؤسسات فرهنگی و بهبود کیفت زندگی. (ایران نژاد،1371 ). به طور خلاصه، سازمان های سرآمد باید تعهدات خود را به مسئولیت اجتماعی از طریق ارزش های خویش ابراز دارند و اطمینان حاصل کنند که این تعهدات در سراسر سازمان جاری می شوند. تعهد به اجرای اصول بنیادی مسئولیت اجتماعی ، اطمینان را در سطح بالایی در طرف های ذی نفع به وجود می آورد و آنها را حفظ می کند، زیرا آنها رویکردی بسیار اخلاقی را در برابر اقدامات روزانه و طرح های آینده خود بر می گزینند .طرف های مزبور مسئولیت های اجتماعی و بوم شناختی پایداری را هم در حال حاضر و هم در آینده مد نظر قرار داده و آنها را فعالانه ترویج و ترغیب می کنند. این تعهدات آشکار و جامع، به طرف های ذی نفع اطمینان می دهد که آنها انتظارات و مقررات جوامعی را که از لحاظ محلی و جهانی بر آنها تأثیر می گذارند، تحقق می بخشند یا حتی از آن هم فراتر می روند. به دلیل آگاهی از مسئولیت های خود در برابر جوامع حاضر و آتی، علاوه بر مدیریت ریسک، فرصت هایی را جستجو و ترغیب می کنند که پروژه های سودمند را همراه با جامعه اجرا کنند و دقت می کنند تا هرگونه عواقب نامطلوب را به حداقل برسانند.
تعاریف و اصطلاحات مترادف بسیاری برای مسئولیت اجتماعی سازمان وجود دارد. در میان این تعاریف متعدد، ویژگی های مشترکی وجود دارند که عبارتند از) : امامی،1385: 1-2 )
1- برآوردن نیازهای ذی نفعان موجود بدون لطمه زدن به توانایی نسل های آینده در برآوردن نیازهای خود.
2- انتخاب مسئولیت اجتماعی سازمان به طور داوطلبانه به جای الزام قانونی، زیرا در طولانی مدت به نفع سازمان خواهد بود.
3- ادغام خط مشی های اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی در فعالیت های روزمره.
4- پذیرفتن مسئولیت اجتماعی سازمان به منزله فعالیت محوری که در راهبرد مدیریتی سازمان لحاظ شده باشد.
ترکیب مسئولیت های اجتماعی نزد متفکران، معانی مختلف دارد .
سرتو[1] و گراف[2]، مسئولیت اجتماعی سازمان را »تعهد و تکلیف مدیریت به انجام کارهایی که حافظ و ارتقاء دهنده رفاه جامعه و علایق سازمان باشد «تعریف کرده اند. (امینی، 1387: 1)
کنت هاتن و ماری هاتن، مسئولیت اجتماعی سازمان را از منظر ذی نفعان سازمان تعریف کرده اند» بحث مسئولیت های اجتماعی سازمان ها زمانی مطرح می شود که در مدیریت ذی نفعان سازمان خللی وارد شده باشد. بی توجهی سازمان به ذی نفع خارجی، سبب بروز پیامدهای ناگوار برای مصرف کننده کالای آن سازمان می شود و به این ترتیب، حریم و مرز جامعه شکسته می شود. در نتیجه مسئولیت اجتماعی، مسئولیت مدیر آینده نگر است«.
مسئولیت اجتماعی سازمانی عبارت است از تعهد سازمان ها به عنوان نهادهای اجتماعی به معنای وسیع آن، درباره رعایت رفتار اخلاقی .براساس مسئولیت اجتماعی سازمانی ، مدیران یعنی کسانی که تصمیمات شان رفتار سازمان را هدایت می کنند، باید مطمئن باشند چارچوب اخلاقی آنها در کل سازمان تعمیم یابد. مدیران باید نقش الگو را برای تمامی اعضای سازمان داشته باشند. آنان باید متعهد شوند که سازمان هم در جهت افزایش بهره وری و هم اهداف مربوط به مسئولیت اجتماعی سازمان گام برمی دارد. (شیخ،1379: 1-9)
سازمان های امروزی با افزایش مسئولیت اجتماعی در قبال تصمیمات مواجه هستند. با توجه به تعاریف بالا، منظور از مسئولیت اجتماعی این است که سازمان ها تأثیر عمده ای بر سیستم اجتماعی دارند. امروزه مسئولیت اجتماعی سازمان ها در جامعه مفهومی وسیع تر از فعالیت های گذشته دارد. مسئولیت اجتماعی در مفهوم نوین را می توان به اشکال زیر تعریف کرد. )خلیلی و یقین لو،1384: 1-14)
1- مسئولیت اجتماعی، برنامه و ابزاری است برای گفتمان بخش اقتصاد، سیاست و جامعه با هدف ایجاد و ارتقاء اعتماد عمومی به سرمایه گذاران و بنگاه های اقتصادی آنان.
2- مسئولیت اجتماعی، روشی است در مدیریت اقتصادی برای توانمند کردن بنگاه و ایجاد رشد و توسعه پایدار در سه بعد اقتصاد، محیط زیست و اجتماع.
3- مسئولیت اجتماعی، ایجاد فرصت برای بنگاه های اقتصادی است تا بتوانند مطالبی را که برای آنها از درجه اهمیت زیادی برخوردار است، در جامعه مطرح کنند.
[1] Certo
[2] Graff
[1] World Business Council for Sustainable Development
[2] Business for Social Responsibility
[3] International Chamber of Commerce
[4] American Society for Quality
فهرست مطالب
مسئولیت اجتماعی شرکت...
تعاریف مسئولیت اجتماعی..
اهمیت مسئولیت اجتماعی شرکت ها
تغییر انتظارات اجتماعی..
رویکردهای مسئولیت اجتماعی سازمان..
مبانی فلسفی دیدگاه های مسئولیت اجتماعی..
دیدگاه اسلام به مسئولیت اجتماعی..
از تعهد تا پاسخگویی و مسئولیت...
سه دیدگاه مغایر درباره مسئولیت اجتماعی..
اصول بنیادی مسئولیت اجتماعی..
زمینه های انجام مسئولیت اجتماعی..
ابعاد مسئولیت اجتماعی سازمان ها
مسئولیت اجتماعی سازمان ها و منافع آن..
مسئولیت اجتماعی شرکت به عنوان مزیت رقابتی..
استراتژی های انجام مسئولیت اجتماعی..
ظهور گرایش بازاریابی اجتماعی و بازاریابی سبز.
بازاریابی سبز در سه سطح توسط شرکت ها انجام می شود.
ارزیابی عملکرد اجتماعی سازمان..
راهبردهای اساسی انجام مسئولیت...
ارزشیابی جامع عملکرد.
حسابرسی اجتماعی..
خدمات..
طبقه بندی خدمات..
تفاوت های اساسی بین کالا و خدمات..
ویژگی های خاص خدمات بانکی..
کیفیت خدمات ادراک شده
تعاریف کیفیت خدمات..
ابعاد کیفیت خدمات..
سنجش کیفیت خدمات..
شاخص های کیفیت خدمات..
کیفیت خدمات و رابطه آن با بازاریابی داخلی..
کیفیت خدمات و رضایتمندی..
مسئولیت اجتماعی شرکت و وفاداری..
مسئولیت اجتماعی شرکت و کیفیت خدمات..
پیشینه تحقیق..
سوابق تحقیقاتی داخل کشور
سوابق تحقیقاتی خارج از کشور
فهرست منابع.
دسته بندی | مدیریت |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 327 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 80 |
عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق مسئولیت اجتماعی شرکت با وفاداری مشتریان
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 80
مسئولیت اجتماعی سازمان، مفهوم پر اهمیت در دهه های گذشته محسوب می شود .تعریف یکسان، استاندارد و روشنی برای آن وجود ندارد. در تنوع واژگان به کار رفته در مسئولیت اجتماعی شرکت ها مفاهیم پایداری، اخلاق تجاری، همکاری شهروندان و پاسخگویی وجود دارد .
تعریف به کاررفته از طرف سازمان های پیشرو به صورت زیر می باشد:
1- شورای تجاری جهانی توسعه پایدار ([1]WBCSD) مسئولیت اجتماعی سازمان را اینگونه تعریف می کند: تعهد تجاری برای مشارکت و همکاری توسعه اقتصادی پایدار، کار با کارگران، خانواد ه هایشان، جوامع محلی و جامعه در سطح وسیع تر، برای بهبود کیفیت زندگی.
2- تجارت برای مسئولیت پذیری اجتماعی ([2]BSR) مسئولیت اجتماعی شرکت ها را روشی برای دستیابی به موفقیت تجاری از طریق ارزش های اخلاقی و محترم شمردن مردم، تعهدات و محیط طبیعی تعریف می کند.
3- از نظر دفتر بین المللی تجاری ([3]ICC) مسئولیت اجتماعی شرکت ها عبارت است» تعهدات داوطلبانه از طریق تجارت برای مدیریت کردن فعالیت های شرکت در امر پاسخگویی.«
4- انجمن کیفیت آمریکا» ([4]ASQ) مسئولیت اجتماعی« را به عنوان رفتار و مشارکت تجاری مردم و سازمان ها از نظر اخلاقی با درنظر گرفتن جامعه، فرهنگ و اقتصاد تعریف نموده و آن را تلاشی می داند که افراد، سازمان ها و دولت ها از طریق آن می توانند اثر مثبتی بر توسعه، تجارت و جامعه داشته باشند.
5- کمیسیون اروپایی 2002 ، مسئولیت اجتماعی شرکت ها را به عنوان مفهومی که از طریق آن تعامل اجتماعی و اهمیت محیطی در عملیات تجاری و تعاملاتشان با سهامداران مقایسه می شود، تعریف می کند. جدول (2-1) نیز نمایی از نظرات مختلف را با توجه به نقش مناسب کسب و کار در جامعه نشان می دهد. در یک طرف، کسانی هستند که معتقدند کسب و کار تنها مسئولیت اقتصادی دارد، در میانه کسانی هستند که از مدیران می خواهند نسبت به اثرات اجتماعی به ویژه در مورد زیان های بالقوه آنها حساس باشند و در طرف دیگر، کسانی که می خواهند نقش شرکت ها را به طور فعال در برطرف کردن مشکلات جامعه مشاهده کنند.) امیدوار 1384: 175)
تاکنون از مسئولیت اجتماعی، تعریف های مختلفی ارائه شده است که یکی از مهم ترین آنها، عبارت است از انجام کلیه تعهدات قانونی، حرفه ای و تجاری مدیران شرکت ها، به طوری که بتوانند محصولات و خدمات با کیفیت به قیمت معقول به بازار ارائه کنند. همچنین شرکت ها با توجه به مسئولیت اجتماعی شان باید محصولات و خدمات سالم، به قیمت معقول به جامعه ارائه کنند و در این مسیر، حقوق مصرف کنندگان را نیز به نحوه مطلوب رعایت کنند .هر یک از دانشمندان از مسئولیت اجتماعی برداشت های متفاوتی داشته اند که به برخی از آنها اشاره می شود:
1- گریفین و بارنی در کتاب مسئولیت اجتماعی بیان می کنند: مسئولیت اجتماعی مجموعه وظایف و تعهداتی است که سازمان بایستی» در حفظ و مراقبت و کمک به جامعه ای که در آن فعالیت می کند انجام دهد«. (گریفین و بارنی، 1992)
2- درک فرنج و هینر ساورد در کتاب فرهنگ مدیریت اظهار می دارند» : مسئولیت اجتماعی وظیفه ای است بر عهده مؤسسات خصوصی، به این معنا که تأثیر سوئی بر زندگی اجتماعی که در آن کار می کنند نگذارند، برای مثال آلوده نکردن محیط، تبعیض قائل نشدن در استخدام، نپرداختن به فعالیت های غیر اخلاقی و مطلع کردن مصرف کننده از کیفیت محصولات. (فرنج و ساورد، 1372)
3- ریچارد رابینسون در کتاب مدیریت می نویسد: مسئولیت اجتماعی یکی از وظایف و تعهدات سازمان در جهت بهره مند ساختن جامعه است، به نحوی که هدف اولیه سازمان یعنی حداکثر کردن سود را صورتی متعالی ببخشد.
4- ساموئل سترو و مکس داگلاس در کتاب تجارت می گویند: »مسئولیت اجتماعی از تعهدات مدیریت است که علاوه بر حفظ و گسترش منافع سازمان، در جهت رفاه عمومی جامعه نیز انجام می گیرد. (سترو و داگلاس، 1987)
5- مهدی ایران نژاد در کتاب مسئولیت های اخلاقی و اجتماعی مدیریت، چنین تعریفی را ارائه می دهد: مسئولیت اجتماعی، تعهد تصمیم گیران برای اقداماتی است که به طور کلی علاوه بر تأمین منافع خودشان، موجبات بهبود رفاه جامعه را فراهم می آورد. در این تعریف، عناصری چند وجود دارد : اولاً، مسئولیت اجتماعی یک تعهد است که مؤسسات باید در قبال آن پاسخگو باشند. ثانیاً، مؤسسات مسئولند که از آلوده کردن محیط زیست، اعمال تبعیض در امور استخدامی، بی توجهی به تأمین نیازهای کارکنان خود، تولید کردن محصولات زیان آور و نظائر آن که به سلامت جامعه لطمه می زند، بپرهیزند. سرانجام، سازمان ها باید با اختصاص منابع مالی، در بهبود رفاه اجتماعی مورد قبول اکثریت جامعه بکوشند. این قبیل اقدامات عبارتند از :کمک به فرهنگ کشور و مؤسسات فرهنگی و بهبود کیفت زندگی. (ایران نژاد،1371 ). به طور خلاصه، سازمان های سرآمد باید تعهدات خود را به مسئولیت اجتماعی از طریق ارزش های خویش ابراز دارند و اطمینان حاصل کنند که این تعهدات در سراسر سازمان جاری می شوند. تعهد به اجرای اصول بنیادی مسئولیت اجتماعی ، اطمینان را در سطح بالایی در طرف های ذی نفع به وجود می آورد و آنها را حفظ می کند، زیرا آنها رویکردی بسیار اخلاقی را در برابر اقدامات روزانه و طرح های آینده خود بر می گزینند .طرف های مزبور مسئولیت های اجتماعی و بوم شناختی پایداری را هم در حال حاضر و هم در آینده مد نظر قرار داده و آنها را فعالانه ترویج و ترغیب می کنند. این تعهدات آشکار و جامع، به طرف های ذی نفع اطمینان می دهد که آنها انتظارات و مقررات جوامعی را که از لحاظ محلی و جهانی بر آنها تأثیر می گذارند، تحقق می بخشند یا حتی از آن هم فراتر می روند. به دلیل آگاهی از مسئولیت های خود در برابر جوامع حاضر و آتی، علاوه بر مدیریت ریسک، فرصت هایی را جستجو و ترغیب می کنند که پروژه های سودمند را همراه با جامعه اجرا کنند و دقت می کنند تا هرگونه عواقب نامطلوب را به حداقل برسانند.
تعاریف و اصطلاحات مترادف بسیاری برای مسئولیت اجتماعی سازمان وجود دارد. در میان این تعاریف متعدد، ویژگی های مشترکی وجود دارند که عبارتند از) : امامی،1385: 1-2 )
1- برآوردن نیازهای ذی نفعان موجود بدون لطمه زدن به توانایی نسل های آینده در برآوردن نیازهای خود.
2- انتخاب مسئولیت اجتماعی سازمان به طور داوطلبانه به جای الزام قانونی، زیرا در طولانی مدت به نفع سازمان خواهد بود.
3- ادغام خط مشی های اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی در فعالیت های روزمره.
4- پذیرفتن مسئولیت اجتماعی سازمان به منزله فعالیت محوری که در راهبرد مدیریتی سازمان لحاظ شده باشد.
ترکیب مسئولیت های اجتماعی نزد متفکران، معانی مختلف دارد .
سرتو[1] و گراف[2]، مسئولیت اجتماعی سازمان را »تعهد و تکلیف مدیریت به انجام کارهایی که حافظ و ارتقاء دهنده رفاه جامعه و علایق سازمان باشد «تعریف کرده اند. (امینی، 1387: 1)
کنت هاتن و ماری هاتن، مسئولیت اجتماعی سازمان را از منظر ذی نفعان سازمان تعریف کرده اند» بحث مسئولیت های اجتماعی سازمان ها زمانی مطرح می شود که در مدیریت ذی نفعان سازمان خللی وارد شده باشد. بی توجهی سازمان به ذی نفع خارجی، سبب بروز پیامدهای ناگوار برای مصرف کننده کالای آن سازمان می شود و به این ترتیب، حریم و مرز جامعه شکسته می شود. در نتیجه مسئولیت اجتماعی، مسئولیت مدیر آینده نگر است«.
مسئولیت اجتماعی سازمانی عبارت است از تعهد سازمان ها به عنوان نهادهای اجتماعی به معنای وسیع آن، درباره رعایت رفتار اخلاقی .براساس مسئولیت اجتماعی سازمانی ، مدیران یعنی کسانی که تصمیمات شان رفتار سازمان را هدایت می کنند، باید مطمئن باشند چارچوب اخلاقی آنها در کل سازمان تعمیم یابد. مدیران باید نقش الگو را برای تمامی اعضای سازمان داشته باشند. آنان باید متعهد شوند که سازمان هم در جهت افزایش بهره وری و هم اهداف مربوط به مسئولیت اجتماعی سازمان گام برمی دارد. (شیخ،1379: 1-9)
سازمان های امروزی با افزایش مسئولیت اجتماعی در قبال تصمیمات مواجه هستند. با توجه به تعاریف بالا، منظور از مسئولیت اجتماعی این است که سازمان ها تأثیر عمده ای بر سیستم اجتماعی دارند. امروزه مسئولیت اجتماعی سازمان ها در جامعه مفهومی وسیع تر از فعالیت های گذشته دارد. مسئولیت اجتماعی در مفهوم نوین را می توان به اشکال زیر تعریف کرد. )خلیلی و یقین لو،1384: 1-14)
1- مسئولیت اجتماعی، برنامه و ابزاری است برای گفتمان بخش اقتصاد، سیاست و جامعه با هدف ایجاد و ارتقاء اعتماد عمومی به سرمایه گذاران و بنگاه های اقتصادی آنان.
2- مسئولیت اجتماعی، روشی است در مدیریت اقتصادی برای توانمند کردن بنگاه و ایجاد رشد و توسعه پایدار در سه بعد اقتصاد، محیط زیست و اجتماع.
3- مسئولیت اجتماعی، ایجاد فرصت برای بنگاه های اقتصادی است تا بتوانند مطالبی را که برای آنها از درجه اهمیت زیادی برخوردار است، در جامعه مطرح کنند.
4- مسئولیت اجتماعی باعث ایجاد باور در بنگاه ها می شود که خود را عضوی مسئول در جامعه بدانند.
امروزه سازمان ها بیش از گذشته، به اهمیت مسئولیت اجتماعی خود پی برده اند. لذا سازمان های جهانی، نهادهای مدنی و نظارت مردمی باید همچنان در جهت ارتقاء مردم سالاری با رعایت حقوق انسانی، برای توسعه، رشد و ارتقاء استانداردهای زندگی و رفاه عمومی کوشا باشند.
[1] Certo
[2] Graff
[1] World Business Council for Sustainable Development
[2] Business for Social Responsibility
[3] International Chamber of Commerce
[4] American Society for Quality
[1]World Business Council for Sustainable Development
[2] Business for Social Responsibility
[3]International Chamber of Commerce
[4]American Society for Quality
فهرست مطالب
مسئولیت اجتماعی شرکت...
تعاریف مسئولیت اجتماعی..
اهمیت مسئولیت اجتماعی شرکت ها
تغییر انتظارات اجتماعی..
رویکردهای مسئولیت اجتماعی سازمان..
مبانی فلسفی دیدگاه های مسئولیت اجتماعی..
دیدگاه اسلام به مسئولیت اجتماعی..
از تعهد تا پاسخگویی و مسئولیت...
سه دیدگاه مغایر درباره مسئولیت اجتماعی..
اصول بنیادی مسئولیت اجتماعی..
زمینه های انجام مسئولیت اجتماعی..
ابعاد مسئولیت اجتماعی سازمان ها
مسئولیت اجتماعی سازمان ها و منافع آن..
مسئولیت اجتماعی شرکت به عنوان مزیت رقابتی..
استراتژی های انجام مسئولیت اجتماعی..
ظهور گرایش بازاریابی اجتماعی و بازاریابی سبز.
بازاریابی سبز در سه سطح توسط شرکت ها انجام می شود.
ارزیابی عملکرد اجتماعی سازمان..
راهبردهای اساسی انجام مسئولیت...
ارزشیابی جامع عملکرد.
حسابرسی اجتماعی..
خدمات..
طبقه بندی خدمات..
تفاوت های اساسی بین کالا و خدمات..
ویژگی های خاص خدمات بانکی..
کیفیت خدمات ادراک شده
تعاریف کیفیت خدمات..
ابعاد کیفیت خدمات..
سنجش کیفیت خدمات..
شاخص های کیفیت خدمات..
کیفیت خدمات و رابطه آن با بازاریابی داخلی..
کیفیت خدمات و رضایتمندی..
وفاداری مشتری..
تکامل استراتژی وفاداری مشتری..
ابعاد وفاداری..
مشتری وفادار
رابطه میان وفاداری مشتری و سودآوری..
دلایل رابطه بین وفاداری و سودآوری..
مسئولیت اجتماعی شرکت و وفاداری..
مسئولیت اجتماعی شرکت و کیفیت خدمات..
کیفیت خدمات و وفاداری..
پیشینه تحقیق..
سوابق تحقیقاتی داخل کشور
سوابق تحقیقاتی خارج از کشور
فهرست منابع.
دسته بندی | روانشناسی و علوم تربیتی |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 71 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 50 |
عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق اختلالات خواب
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 50
برای خواب 5 مرحله در دو مکانیزم فیزیولوژیک متناوب شرح داده شده است . درهر مرحلهی فعالیت الکتریکی مغز ، به صورت سیکلهای سازمان یافته و تکرار شونده که از آن به عنوان معماری خواب یاد می شود نمایان می گردد .
این یافتهها ، دیگر عقاید گذشته را که خواب یک حالت غیر فعال و صرفاً مُنفَعِل[1] و ناشی از خستگی کار روزانه و بازتاب کاهش فعالیتهای محیطی میدانست ، کنار گذاشته است .و بیشتر درتأئید این مطلب است که خواب و کما دارای پایهی آناتومی – فیزیولوژیک واحدی است هر چه مراحل الکترو فیزیولوژیک خواب ، پیشرفت میکند ، خواب نیز عمیقتر شده و این مطلب را میرساند که بیدار کردن مستلزم ، تحریکات شدیدتری است خواب یک حالت فعال و پیچیده است و از مراحل 4 گانهی خواب بدون حرکات سریع چشم NONREM SLEEP و خواب با حرکات سریع چشم REM SLEEP تشکیل شده است . (نجفی 1379، 71- 104)
خصوصیات بیداری ومراحل خواب ، از طریق ارزیابیهای فیزیولوژیک بوسیلهی ، پلی سومنوگرافی مشخص می شود ، در پلی سومنوگرافی ، خواب براساس اکتروآنسفاسوگرام (EEG) الکترواکولوگرام (EOG) یا نوار الکتریکی حرکات سریع چشم و الکترومیوگرام، از عضلهی چانه[2] تفسیر میشود .
الگوی EEG در خواب NON REM
از مشخصات مرحلهی اول خواب NON REM ، (STAGEY) در EEG پیدایش امواج با ولتاژ پایین و فرکانس مختلط و نیز حرکات آمیختهی چرخش چشمهاست .
در این مرحله ، واکنش ، نسبت به تحریکات خارجی کم شده ،ولی مغز فرد کار میکند .
جهت یابی دراین مرحله ،نسبتاً مختل است .
EEGدر مرحلهی دوم (STAGE II)
از یک زمینه با ولتاژ به طور متوسط پایین تشکیل شده است که همراه با دوکهای خواب[3] ،که به صورت امواج حملهای نیم تا دو و ثانیهای با فرکانس 12-14 Hz و همچنین مجموعههای K بوجود آمده است .
مجموعهی K [4]عبارتست از یک موج نوک تیز و کند که در آن ابتدای امواج منفی و جزءبعد آن مثبت خواهد بود مرحلهی سوم خواب (STAGE III)
شامل فعالیتهای تتا با فرکانس 0-7 سیکل در ثانیه و دلتا با فرکانس 3-1 سیکل در ثانیه همراه با ولتاژ بلند می باشد . در این مرحله ، مجموعههای K و دوکهای خواب نیز بطور پراکنده دیده میشود . ( همان منبع )
[1].passive
[2].nap
[3].Sleep spindles
[4].K-Complex
فهرست مطالب
مقدمه
مراحل خواب طبیعی
الگوی EEG در خواب NON REM
EEGدر مرحلهی دوم (STAGE II)
مرحلهی چهارم خواب (STAGE IV)
الگوی EEG در خواب REM
اختلال خواب
طبقه بندی کلی اختلالات خواب
بدخوابی یا دیس سومنیا
اختلالات داخلی – روانپزشکی و خواب
اختلالات فرضی یا طبقه بندی نشدهی خواب
انواع اختلالات خواب
حمله ی خواب ( نارکوپسی)
خر خر
سندرم پاهای بیقرار
وقفهی تنفسی ( آپنه )
بررسی نظریات موجود ، پیرامون خواب
نظریات برخواسته از دیدگاه روان شناسی
نظریات برخواسته از دیدگاه زیست پزشکی و عصب شناسی
نظریات برخواسته از فلسفه و عرفان
تعبیر خواب از دیدگاه فروید ( روان کاوی )
نظریات دانشمندان علوم عصب شناسی و زیست پزشکی
صرفه جویی و ذخیره انرژی در زمان خواب
نظریهی برانگیختگی سنتز
نظریهی کارکرد حافظه و یادگیری رویا
نظریات دانشمندان علوم فلسفه و عرفان
بررسی آیات و احادیث ،پیرامون خواب
پیشینهی پژوهش
منابع
دسته بندی | گزارش کارآموزی و کارورزی |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 90590 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 34 |
برای اجرای هر پروژه عمرانی و برای اینکه بطور کامل یک ساختمان و هر بنایی ایجاد گردد نیاز به دو طرف یک پیمان به نامهای کارفرما ( طرف مالک زمین و پروژه ) و پیمانکار (طرف اجرایی) که می توانند حقوقی و یا حقیقی باشند و با توجه به نوع پروژه و مقیاس آن متفاوت می باشد کارفرما که شخصیتی حقوقی و یا حقیقی می باشند خواهان آن است که پروژه ای را اجرا کند و حال اینکه برای اجرای آن نیاز به یک بازوی اجرایی دارد که پیمانکار می باشد کارفرما بسته به نوع مضوع پیمان ، پیمانکار را از طرق مختلف ( مزایده ، مستقیم و ...) مشخص می کند و پس از رفع مشکلات قرارداد پیمان را هر دو طرف امضا می کنند و موافقت خود را با شرایط پیمان اعلام می دارند و موظفند که به وظایف خود با توجه به پیمان عمل کنند با توجه به جنبه اجرایی وظایف پیمانکار و کارهایی که انجام می دهد را بررسی می کنند پس از اینکه زمین توسط کارفرما به پیمانکار تحویل شد کار پیمانکار آغاز می شود.
کلیه اقداماتی که که از شروع تا اتمام یک پروژه ( ساختمان ) صورت می گیرد به ترتیب زیر می باشد :
تجهیز کارگاه
قبل از انجام هر کاری پس از تحویل گرفتن زمین پیمانکار موظف به تجهیز کارگاه می باشد تجهیز کارگاه عبارت است از کلیه اقداماتی که باعث سرعت بخشیدن به کار با کمترین امکانات و بیشترین بازده می باشد این اقدامات عبارتند از :
1-1- مشخص کردن محوطه کارگاه
اصولا برای جلوگیری از ورود افراد متفرقه و حیوانات به کارگاه و همچنین برای اینکه کارگاه فقط یک درب ورود و خروج داشته باشد اطراف محوطه کارگاه را بوسیله دیوار و فنس با پوشش سیم خاردار مشخص و احاطه می کنند این کار علاوه بر موارد فوق باعث مشخص شدن محوطه کارگاه نیز میشود .
فایل ورد 34 ص
دسته بندی | علوم نظامی |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 15 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 7 |
چکیده:
به خود می بالیم در کشوری زندگی میکنیم که جای جای آن عطرآگین از حضور شهیدانی است که تاریخ مارا با نثار خون خویش ، برای سربلندی ایران عزیز رقم زدند.به روح پاکشان درود می فرستیم و خاضعانه در برابر آرمان های بزرگ امام سر فرود می آوریم.
کلید واژه: دفاع مقدس، ایران، عراق
مقدمه:
تهاجم سراسری عراق در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ و اشغال بخشی از خاک مقدس میهن اسلامی، با مقاومت ملت بزرگ ایران مواجه شد و سرانجام پس از مدت کوتاهی، در سراسر جبههها متوقف گردیده و در لاک دفاعی فرو رفت.رویای شیرین فتح خوزستان، رسیدن هفت روزه به تهران و سرانجام سقوط جمهوری اسلامی، به تلخکامی حاکمان بغداد و ابر قدرتهای پشتیبانی تبدیل گردید. مدتی نگذشت که ملت ایران نیروهای مسلح خود را بازسازی و برای آزادسازی مناطق اشغالی آماده نموده و یک صدا و یکپارچه فریاد زدندهمه سر به سرتن به کشتن دهیاز آن به که کشور به دشمن دهیم برای آزاد سازی کشور، نیروهای مسلح دست در دست نیروهای مردمی و پشتیبانی آحاد ملت و به رهبری امام امت، با یک دست قرآن و با دستی دیگر اسلحه، به دشمن یورش برده و طی چند عملیات بزرگ و پی در پی همانند ثامن الائمه(ع) طریق فتحالمبین و بیت المقدس و… بیشتر مناطق و شهرهای اشغالی را یکی حاکم عراق به بهانه واهی “لزوم به کارگیری نیروهای اسلام در جنگ با کشور اسراییل ناگهان صلح طلب شده و با آتش بس خود فرموده ، نیروهای خود را به مرزهای بینالمللی عقب کشید.
عراق با این اقدام فریبکارانه، ضمن آن که در نظر داشت از تحمل تلفات وضایعات بیشتر، ارتش خود را نجات دهد، دستور آزادسازی قدس را جمهوری اسلامی ایران میداد تا بلکه بتواند از فشارهای آتی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بکاهد. ولی رهبر انقلاب اسلامی ایران، هوشیارتر از آن بود که اینگونه ترفندها بتواند او را فریب دهد. امام امت در پاسخ به این دعا ، اعلام نمودند: “اگر امروز تمام نظرها متوجه لبنان نشود و تمام گویندگان از لبنان بگویند، تمام نویسندگان از لبنان بگویند، این توفیقی است برای امریکا که ایران جنگ خودش را فراموش کرده و هم عراق مان این است که باید از راه شکست عراق، دنبال بنان برویم، نه مستقلا ، ان شاء الله ” با این هشدار امام(س) که “راه قدس از کربلا میگذرد” ، تدبیر استراتژی کشور در رابطه با تداوم جنگ با عراق و همچنین اعزام نیرو برای آزاد سازی قدس، مشخص و حجت بر همگان تمام شد.
با اعلام این تدبیر، استراتژی کشور برای آینده مشخص شده بود و از طرفی، مگر نیروهای مسلح میتوانستند اعمال وحشیانه عراق در آغاز تجاوز، یعنی ویران کردن شهرها، آواره نمودن زنان، کودکان و سالخوردگان را فراموش کنند؟ آیا تجاوز به نوامیس اهالی شهر بستان قابل فراموش شدن بود؟! آیا زنان خرمشهر را که تا آخرین لحظه در شهر مانده بودند و در نهایت، با هدایت نیروهای رزمنده، در حالی که مردان خود را تشویق و تهییج به مقاومت وپایداری میکردند، کودک شیر خوار را به پشت افکنده ، کودکی دیگر را در آغوش گرفته و بستهای کوچک از وسایل ابتدایی مورد نیاز را بر سر گرداشته و با حسرت به خانههای تخریب شده شهر نگاه میکردند، و با پای پیاده شهر را ترک و روانه شهرهای مختلف کشور شده و سپس آوارگی را تحمل میکردند قابل فراموش شده بود؟! آیا موشکباران شهرها و حمله هوایی به بیمارستانها و منازل مسکونی در اقصی نقاط کشور را ، که موجب شهید و مجروحشدن افراد بیگناه شده بود، قابل فراموش شدن بود؟! آیا با این اقدامات مگر میشد ادعای صلح طلبی عراق را باور کرد؟ در چنین شرایطی سه سوال برای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مطرح بود.آیا عراق برای رسیدن به اهداف خود پس از احراز آمادگی مجدد و توفیق در فریب ایران، دوباره به ایران حمله خواهد کرد؟
فایل ورد 7 ص
دسته بندی | علوم سیاسی |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 56 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 32 |
چکیده :
آسیای مرکزی پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی مورد توجه قدرتهای بزرگ جهانی بخصوص امریکا قرار گرفته است. هر چند از منطقه آسیای مرکزی در گذشته با نام «هارتلند و یک منطقه ژئواستراتژیک» یاد میشد، اما اینک با افزوده شدن جنبههای ژئواکونومیک، آسیای مرکزی بهیک منطقه حیاتی ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک تبدیل شده است. این منطقه با روسیه، چین، افغانستان و ایران مرز مشترک دارد. تبدیل شدن آسیای مرکزی بهمنطقه نفوذ برای هر قدرتی، کنترل کشورهای همسایه منطقه را بهارمغان میآورد که بهلحاظ امنیتی و نظامی فوقالعاده مهم است. از سوی دیگر، در غرب این منطقه، دریای خزر واقع شده است که از نظر ذخایر نفتی در مقام دوم جهان قرار دارد. عالوه بر داشتن ذخایر عظیم و منابع طبیعی، این منطقه در موقعیت مرکزی و پل ارتباطی شرق و غرب بخصوص شرق دور و نزدیک واقع شده است.
این مقاله بهبررسی منافع ملی امریکا در آسیای مرکزی و بحث پیرامون استراتژیهای اتخاذ شده خواهد پرداخت.
کلید واژهها :
منافع ملی، ژئواستراتژیک، ژئواکونومیک، استراتژی امریکا و آسیای مرکزی.
مقدمه :
در اواخر دهه 70 و اوایل دهه 80 میالدی، واشنگتن از محدوده خاورمیانه و آسیای مرکزی بهعنوان «کمان بحران» یاد میکرد. در آن زمان، استراتژیستهای مسائل امنیتی در واشنگتن طرحی را پیریزی کردند که به «دکترین کارتر» مشهورگردید. روح کلی دکترین کارتر اینگونه بود که هر اقدامی که بهگسترش کنترل یک «قدرت غیردوست» بر منافع انرژی منطقه بیانجامد، تهدیدی برای منافع ایاالتمتحده تلقی میگردد و با آن مبارزه میشود که در صورت لزوم از ابزارهای نظامی هم برای تحقق هدف مذکور بهره گرفته میشود. پیگیری این دکترین، امریکا را بهنقطهای رسانده است که اکنون نه تنها در ابعاد سیاسی و نظامی، بلکه در بعد اقتصادی هم بهعنوان عاملی تأثیرگذار در دو حوزه استراتژیک جهان یعنی خاورمیانه و آسیای مرکزی محسوب میشود. بدینترتیب سئواالت و فرضیه قابل طرح در این مقاله عبارتند از: منافع ملی امریکا در منطقه آسیای مرکزی چگونه تعریف و تبیین میشود؟ چه عوامل مهمی موجب توجهات مقامات واشنگتن بهمنطقه آسیای مرکزی شده است؟ و در نهایت استراتژیهای احتمالی تئوریسینهای امریکایی در این منطقه چگونه تفسیر و تجزیه و تحلیل شده است؟
فایل ورد 32 ص