دسته بندی | دام و طیور |
بازدید ها | 91 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 318 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 41 |
پروژه کارآفرینی پرورش شتر مرغ در 41 صفحه ورد قابل ویرایش
پیشگفتار
با تحولات سریع و شتابان محیط بینالمللی و گذر از جامعه صنعتی به جامعه اطلاعاتی و مواجة اقتصادهای ملی با اقتصاد جهانی و مطرح شدن پدیدههایی همانند «جهانی شدن اقتصاد» و «فنآوریاطلاعات» ، مباحث اساسی درخصوص راهکارهای مختلف برای تسریع فرآیند رشد و توسعة پایدار و رفاهاقتصادی مطرح میگردد. یکی از این مباحث جدید، نقش کارآفرینان در این فرایند میباشد. کارآفرینی ازمفاهیم جدیدی است که حداقل در محدودة علم اقتصاد ، مدیریت، جامعهشناسی و روانشناسی و سایرمقولههای مرتبط با این موضوع قدمتی بسیار کوتاه داشته و از مفاهیم رو به گسترش میباشد. به دلیل آنکه معنای تحتالفظی «کارآفرینی» نمیتواند عمق محتوی و مفهوم این واژه را مشخص نماید و برای جلوگیری ازفهم نادرست این موضوع یا واژه با سایر واژهها و برای رسیدن به فهم و فرهنگ مشترک از آن، معرفی وشناساندن این واژه بسیار مهم مینماید . این که کارآفرینی چیست؟ کارآفرین کیست؟ فرآیند کارآفرینی چگونهاست؟ نقش و تاثیر کارآفرینی و کارآفرینان در ابعاد توسعه و رشد اقتصادی و متغیرهای کلان اقتصادی هماننداشتغال چیست؟ نقش آموزش و تجربه در رشد کارآفرینی چه میزان است؟ سوالهایی هستند که باید برای رسیدنبه این فرهنگ مشترک به وضوح و مبسوط پاسخ داده شود. بهطور کلی «کارآفرینی» از ابتدای خلقت بشر و همراه با او در تمام شئون زندگی حضور داشته و مبنایتحولات و پیشرفتهای بشری بوده است. لیکن تعاریف زیاد و متنوعی از آن در سیر تاریخی و روند تکاملموضوع بیان شده است، که برخی از این تعاریف ارائه میگردد:
ـ کارآفرین کسی است که متعهد میشود مخاطرههای یک فعالیت اقتصادی را سازماندهی، اداره و تقبلکند ( Webster's New Collegiate Dictionary ).
ـ خریداری نیروی کار و مواد اولیه به بهائی نامعین و به فروش رساندن محصولات به بهائی طبق قرارداد(برنارد دو بلیدور ( Bernard F. De Belidar ) اقتصاددان فرانسوی در اوایل قرن هیجدهم).
ـ کارآفرین فردی است که ابزار تولید را به منظور ادغام آنها برای تولید محصولات قابل عرضه به بازار، ارائهمیکند (ریچارد کانتیلون R. Cantillon در حدود سال 1730).
ـ کارآفرین عاملی است که تمامی ابزار تولید را ترکیب میکند و مسوولیت ارزش تولیدات، بازیافت کلسرمایهای را که بکار میگیرد، ارزش دستمزدها، بهره و اجارهای که میپردازد و همچنین سود حاصل را برعهده میگیرد (جان باتیست سی ( Jean Baptiste Say ) ، اقتصاددان فرانسوی در سال 1803 میلادی).
ـ کارآفرینی پلی است بین جامعه به عنوان یک کل، به ویژه جنبههای غیراقتصادی جامعه و موسساتانتفاعی تاسیس شده برای تمتع از مزیتهای اقتصادی و ارضاء آرزوهای اقتصادی (آرتور کول ( A. Cole )،1946).
ـ کارآفرین فردی است که تخصص وی تصمیمگیری عقلائی و منطقی درخصوص ایجاد هماهنگی در منابعکمیاب میباشد (کاسون، 1982).
ـ کارآفرینی به عنوان یک تسریعکننده، جرقة رشد و توسعة اقتصادی را فراهم میآورد (ویلکن( Wilken )، 1980)
ـ کارآفرین فردی است که شرکتهای جدیدی را که سبب ایجاد و رونق شغلهای جدید میشوند، شکلمیدهند (که چموف ( B - Kirchhoff )، 1994).
چکیده
این طرح درنظردارد تعداد 250 قطعه شترمرغ شامل 150 قطعه ماده و 100قطعه نررا درزمینی به مساحت 12هزارمترمربع درشهرستان مرودشت ( جاده اسماعیل آباد ) روبروی روستای چهارطاق پرورش داده که اولین مزرعة پرورش شترمرغ دراستان فارس می باشد که امید است با همکاری نهادها وسازمانهای ذیربط دراستان این طرح هرچه زودتر عملی گردد. همان طور که ذکرگردید استان فارس بدلیل داشتن آب وهوای معتدل بهترین مکان جهت اجرای این طرح بوده وچون شترمرغ حیوانی است نیمه وحشی وجزء رشته پرندگان است که میل زیادی به آزاد زی بودن دارد می بایست محل نگهداری این پرنده درفضایی باز وفقط محصور به فنس باشد .که درقسمت ذیل شرح ساختمانها ومحل نگهداری این پرنده شرح داده شده است :
الف : زمین وساختمانها:
1- زمین : 12000مترمربع دیوارکشی وفنس کشی شده به انضمام 6هکتار جهت کشت علوفه است
2- ساختمان خرپا محصور به فنس ازیک طرف وسه طرف دیوارکشی 140مترمربع
3- انبارعلوفه خشک 140مترمربع
4- ساختمان نگهبانی وسرویس بهداشتی 100مترمربع
5- آزمایشگاه وبخش تکثیر 200مترمربع
6- سالن جوجه : 3 تا 6 ماهه بامحوطه 600مترمربع
7- محوطه سازی 1200مترمربع
8- پن پرنده : 2سری 1500 مترمربع
9- توضیح اینکه محوطه سازی شامل محل تخم گذاری وفضا جهت چرای پرندگان می باشد 7450مترمربع به ارتفاع سه مترکه این فضا با غذای مورد نیاز پرندگان نظیریونجه وذرت علوفه ای پوشیده می باشد.
ب : تأسیسات
1- چاه
حفریک حلقه چاه به عمق 80 متر بالوله 3 اینچی ومنبع هوایی 20هزارلیتری با پمپ مکش وشناور وتأسیسات جانبی ولوله کشی محوطه وساختمانها
2- برق
جهت اجرای طرح برق رسانی نیاز به 50 کیلووات برق به انضمام ترانس هوایی وتابلوهای مربوطه وخازن وروشنایی ساختمانها واطراف محوطه می باشد.
3- ژنراتور:
جهت مواقع اضطراری نیاز به یک دستگاه ژنراتور 50 K-V-A می باشد .
4- سپتیک تانک جهت فاضلاب ودفع آبهای زائد نیاز به یکعدد سپتیک تانک به حجم 120مترمکعب می باشد.
مقدمه
درحال حاضر مهمترین مسئله بشرامروزی تأمین غذا ومایحتاج خود می باشد که با افزایش بی رویه جمعیت درجهان ونیاز به غذای بیشتر ومقوی تر دانشمندان وکارشناسان درصدد پیداکردن راههای جدید ، افزایش کمی وکیفی تولیدات ومحصولات می باشند به همین لحاظ ازنظراجتماعی واقتصادی امرتغذیه اهمیت زیادی داشته وهرکشوری که درجهت افزایش تولیدات غذایی گام بردارد از نظر اقتصادی وحتی سیاسی مستقل تربوده واتکایش به دیگرکشورها نیز کم می گردد.
یکی از فعالیتهای مهم دراین زمینه دامپروری آنهم به شکل صنعتی واستفاده ازآخرین دستاوردهای علمی وتکنیک های اصلاح نژادی و پرورش دامهاوطیور پرتولید می باشد . پرورش طیور یکی ازفعالیتها دراین مورد می باشد که خوشبختانه کشورما دارای پتانسیل بالایی می باشد که پرورش اردک ، غاز ، بوقلمون ، کبک ، قرقاول ، بلدرچین وشترمرغ مشتی ازاین فرواربوده که اخیراَ نیز پرورش ودرچند نقطه از کشور شامل ، تهران ، اصفهان ، کرمان وشمال مزارع پرورش شترمرغ احداث ومورد بهره برداری قرارگرفته ودولت نیز باتشویق برتوسعة این طرح دردیگر نقاط کشور چترحمایتی خود را دراین راستا پهن نموده که استان فارس با توجه به شرایط آب وهوای معتدلی که داراست یک از بهترین مناطق جهت احداث مزرعه شترمرغ می باشد .
شایان ذکر می باشد که با توجه به اسناد یافته شده پرورش شترمرغ از6000 سال پیش درایران دراطراف استخر که همان مرودشت فعلی می باشد انجام می شده .
تاریخچه طرح
این طرح درشهرستان جهرم روستای یوسف آباد در تاریخ 1385 پرورش داده با تعداد 250 قطعه شترمرغ شامل 150 قطعه ماده و 100قطعه نررا درزمینی به مساحت 12هزارمترمربع با تعداد نیروی انسانی 3 نفر و با مدیریت جناب آقای محسن غلامی می باشد .
بیان مسئله
پرورش شترمرغ از لحاظ اقتصادی اهمیت فراوانی داشته وبه دلیل سودآوربودن روز به روز تعداد علاقمندان به پرورش این پرنده بیشتر گردیده وتجارت آن به صورت جهانی درآمده است . از جمله دراسترالیا که طی 5 سال گذشته ازصفر به 200میلیون دلار رسیده است وبیشتردرآفریقا نگهداری می گردند . جوجه های شترمرغ دریک سالگی کشتارشده وپوست آنها صادر می گردد .
درسن یک سالگی شترمرغ 45 کیلوگرم گوشت داشته وبین 15 تا 20 فوت مربع چرم مرغوب که 3 تا 5 برابر پوست گاو مقاومت وقیمت داشته تولید می کند . همچنین پرهای این پرنده بسیارارزشمند بوده که برای تزیین لباس استفاده می شود وگوشت آن اخیراَ به عنوان یک منبع جدید تأمین پروتئین حیوانی مورد نیاز انسان استفاده می شود . طول عمر شترمرغ 35 تا 50 سال می باشد ودرحالت طبیعی 30 تا 50 عدد تخم مرغ وبعضاَ تا 100 عدد تخم می گذارد .
این پرنده دربرابر ناملایمات طبیعی ودرمقابل کمبود آب وغذا بسیار مقاوم بوده وشبیه به شتر می باشد ولی از نظرظاهری شبیه به پرندگان می باشد . درزمان دویدن گامهایش به 5 مترمی رسد . شترمرغ چراکنندة خوبی است وبیشترترجیح می دهد درمراتع گردش کند وچریدن درمراتع را به انبوه خوراک جمع شده دریک محل ترجیح می دهد . شترمرغ در2 سالگی بالغ می گردد وشروع به تخم گذاری می نماید وتا 40 سال قادراست تخمگذاری کند . شترمرغ نر درسن 5/2 سالگی بالغ می شود وفصل تخمگذاری آنها معمولاَ از اوائل فروردین تا اوائل بهمن ماه می باشد .
روش تحقیق
این تحقیق با مراجعه به واحد های پرورش شتر مرغ و تجربه کاری موسس طرح با جمع آوری اطلاعاتی از اینترنت و طبق نیاز مردم به این محصول و اهمیت گوشت شترمرغ به دلیل پایین بودن میزان کلسترول آن و آشنایی با محصول سئوالاتی از مردم و با بررسی به توجیه اقتصادی این طرح و نتیجه گیری از کار تنظیم و جمع آوری کرده ام .
فرضیه تحقیق
تا زمانی که تولید کنندگان و پرورش دهندگان به بررسی این مشکل نپردازند و آنها را حل نکنند، پرورش و فروش شترمرغ از نظر اقتصادی دچار مشکل خواهد بود. اما چرا این چنین است؟
عوامل مهم متعددی در فرآیند اقتصادی شترمرغ دخالت دارند.
تبدیل این صنعت از یک صنعت پوست ساز به یک صنعت پول ساز
بازه گسترده واریانس موجود در وزن و کیفیت عضلات هر قطعه
جداول صنعت گوشت اطلاعات ضد و نقیضی را ارائه می دهند
تنوع و گوناگونی در صنعت گوشت
تنوع و گوناگونی در میزان درآمد و عایدی هر قطعه پرنده
بازاریابی و تبلیغات
امروزه جامعه بشری بیش از هر زمان دیگری با کمبود منابع و نیازهای متنوع مواجه شده است، لذا شناخت فرصتها و استفاده بهینه از منابع محدود به منظور برآوردن نیازها، اهمیت بسزایی یافته است. لازمه تحقق چنین هدفی شناخت علایق مشتری، درک تحولات بازار و برنامهریزی صحیح است.
سازمان مدیریت صنعتی به پشتوانه انجام پروژههای متعدد تحقیقاتی، مشاورهای و آموزشی، شناخت واقعبینانهای از مسائل و نیازهای مدیریت کشور به دست آورده و میکوشد این دستاوردها را در خدمت توسعه اقتصادی کشور قرار دهد. بر این اساس بخش جدیدی از این شماره تحت عنوان «کلینیک بازاریابی و تبلیغات» به مجله تدبیر اضافه شده است. این بخش در نظر دارد، اخبار، اطلاعات و مطالب مفید و کاربردی در زمینه بازاریابی و تبلیغات را در اختیار علاقهمندان و خوانندگان گرامی قرار دهد.کلینیک بازاریابی و تبلیغات همه متخصصان و علاقهمندان حوزه بازاریابی را به همکاری دعوت میکند. امید است شما نیز با پیشنهادات سازنده خود، و همچنین ارسال تجربیات، اطلاعات و مطالب مرتبط، این کلینیک را در جهت هرچه پربارتر و غنیتر شدن یاری دهید. تحقیقات بازاریابی در شرایطی که تولید و عرضه کالا و خدمات به عنوان مبنا و میزانی برای سنجش توسعهیافتگی اقتصادی کشورها قلمداد میشود، عنصری نقش حیاتی دارد که پایداری این روند را تضمین کند. این عنصر بدون شک مصرفکننده است که حق انتخاب دارد. لذا گزینههایی که برای انتخاب در پیش روی اوست و براساس آنها یکی را بر دیگری مقدم میدارد بسیار اساسی و تعیین کننده است. باید این موارد را شناخت، تحلیل کرد و تولید را برپایه آنها بنیاد نهاد.
بازاریابی محصولات و خدمات، عامل ماندگاری و بالندگی مؤسسات و بنگاههای اقتصادی است، بدین جهت این امر از اهمیتی ویژه برخوردار بوده و در چرخه تولید تا مصرف نقطهای کلیدی تلقی میشود. حال اگر این فرایند با پشتوانه تحقیقات بازار همراه شود که خود میتواند بخشی از علم بازاریابی باشد. قطعاً اثربخشی بیشتری خواهد داشت.«راسبی گازیر» معتقد است در بازاریابی، اطلاعات صرفاً به عنوان مبنایی برای اتخاذ تصمیمات بهتر نیست. بلکه یک دارایی ارزشمند است که از نظر استراتژیک میتواند مزایای رقابتی به بار آورد.
تحقیقات بازاریابی چیست ؟ تحقیق عبارت است از بررسی کامل موضوع به گونهای منظم و منسجم و بر اساس روشهای عینی، به منظور کسب اطلاعات یا کشف اصول وابسته به آن. با توجه به این تعریف، تحقیقات بازاریابی عبارت است از روش عینی، منظم و منسجم که از طریق آن اطلاعات لازم و مناسب برای تصمیمگیری مدیر بازاریابی فراهم میآید.
حوزه کاربرد تحقیقات بازاریابی: یکی از مواردی که موجبات تصمیمات سازنده و درست مدیران بازاریابی را فراهم میآورد تحقیقات بازاریابی است. بهرهبرداریهای مختلفی از تحقیقات بازاریابی به عمل میآید که از جمله این موارد عبارتند از:
* تحقیقات بازاریابی نخستین گام در راه شناختن خریداران است و در نتیجه زیربنای مدیریت سازمانهایی است که برنامه کار خود را با توجه به نیازها و خواستههای مشتریان تنظیم میکند؛
* از تحقیقات بازاریابی در تعیین سیاستهای بازاریابی استفاده میشود و به این ترتیب از عوامل قابل کنترل و خارج از کنترل بازار به بهترین صورت استفاده میشود؛
* تحقیقات بازاریابی با کشف بازارهای جدید، موارد استفاده از محصولات و خدمات پیشین را گسترش می دهد؛* تحقیقات بازاریابی باعث حذف تصمیماتی میشود که بر اطلاعات نادرست و یا حدسیات استوار است و از آنجا که معمولاً پس از تصمیمگیریهای مهم تجاری، امکان بازگشت وجود ندارد، از سرمایهگذاریهای سنگین در بخشهای غیر ضروری جلوگیری میشود؛
* تحقیقات بازاریابی موجب کاهش هزینهها میشود؛
* تحقیقات بازاریابی تاثیر فعالیتهای تبلیغاتی را زیاد کرده، موجب افزایش فروش میشود.
نقش تحقیقات بازاریابی برقراری پیوند بین مشتری یا مصرفکننده و سازمان از طریق اطلاعات است.